19 Nisan 2024 Cuma

Haberin Var mı İnisiyatifi: Bu kumpası daha önce görmüştük

'MİT görevlilerinin kimliğini ifşa ettikleri' gerekçesiyle tutuklanan gazeteciler için bir kampanya başlatan Haberin Var Mı İnisiyatifi "Tutukluluk cezaya dönüştürüldü" açıklaması, sosyal medyada #BuKumpasıGörmüştük etiketiyle bir kampanya başlattı.

Haberin Var Mı İnisiyatifi, Libya’da yaşamını yitirdikten MİT görevlisinin cenazesiyle ilgili haberler nedeniyle tutuklanan gazeteciler için #BuKumpasıGörmüştük etiketiyle bir kampanya başlattı.

İnisiyatiften konuyla ilgili yapılan açıklamada yedisi gazeteci sekiz kişi hakkında hazırlanan iddianamenin İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildiği hatırlatıldı.

'TUTUKLULUK CEZAYA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ'
Pek çok gazetecinin benzer kumpaslarla yıllarca hapiste kaldığı ifade edilen açıklamada "Bu davada tutuklanan arkadaşlarımızdan Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu da 9 yıl önce benzer kumpaslarla hedef haline getirilmişti" denildi ve şunlar kaydedildi: 

"İktidara yakın isimler yine bu kumpaslara bugün olduğu gibi çanak tutmuştu. Başlatılan kumpas soruşturmalarıyla sabahın köründe kapıya dayanan polisler, bugün de arkadaşlarımızın kapısındaydı.

"Daha önce de haberlerle iftiralar atarlardı, bugün de canlı yayınlardan, ayan beyan çekilen görüntülerden ‘casusluk’ iftirası atıyorlar.

"Gazeteci Barış Pehlivan cezaevinde darp edildi. Yok denilen delil ortaya çıktı. Bile bile suçun üstünü örttüler.

"Daha önce de iddianameler daha avukatlar bile görmeden iktidara yakın yayın organları tarafından servis ediliyordu yine öyle oldu. Ve yine tutukluluk cezaya dönüştürüldü.

"Biz bu kumpası daha önce de görmüştük. Sırf gazetecilik yaptılar diye kumpaslarla cezaevlerine gönderilen arkadaşlarımız için #BuKumpasıGörmüştük etiketiyle dayanışmaya davet ediyoruz."