25 Nisan 2024 Perşembe

Haber-Sen'den Musa Özdemir'in gözaltına alınmasına tepki

Haber-Sen, önceki dönem Genel Başkanları Musa Özdemir'in gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

KESK'e bağlı Haber-Sen, önceki dönem Genel Başkanları Musa Özdemir'in 8 Ocak'ta gözaltına alınmasına ilişkin basın toplantısı düzenledi. 

SES Mersin Şube binasında yapılan açıklamaya HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, İHD Mersin Şubesi Başkanı Hakkı Demir'in yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Basın toplantısında konuşan Haber-Sen Genel Başkanı Mesut Balcan, Musa Özdemir'in yargılandığı herhangi bir dava ve soruşturması bulunmadığına dikkat çekti. Balcan, "Sadece muhaliflere değil, toplumun geniş kesimlerine 'iktidara itaat' edilmesi gerektiği mesajı veriliyor" dedi. Anayasal güvence altında olan sendikal faaliyetlerin dahi suç sayıldığını ifade eden Balcan, "Sendika üye ve yöneticilerini sürgün ve gözaltılarla cezalandırmaya, susturmaya çalışmaktadır" diye belirtti.

Balcan, "Sendikamızın onurlu mücadelesini hukuksuz gözaltı ve sürgünlerle susturamayacaklar. Bu saldırılar karşısında emek, demokrasi ve sendikal mücadelemizi daha da yükselteceğiz. Haber-Sen olarak, yoksulluğa, adaletsizliğe, hukuksuzluğa, güvencesiz çalışmaya ve emeğin değerinin yok sayıldığı bu düzene karşı birlikte mücadele ettikleri bir dönmede bir önceki dönem başkanımızın bıraktığı yerden bir adım dahi geri gitmeyeceğiz Mücadelemizi onurla sürdüreceğiz. Emek demokrasi ve barış mücadelemizin önündeki hiç bir anti demokratik uygulamayı kabul etmiyoruz, iktidarların baskı politikaları ve hukuksuzlukları karşısında boyun eğmeyen bir geleneğin mirasını sürdürmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.