18 Mayıs 2024 Cumartesi

Haber-Sen: Sürgün uygulamalarıyla emekçiler baskılanmak isteniyor

Haber-Sen üyeleri, Mersin PTT yönetiminin sürgün saldırısına dikkat çekerek, sendika üyesi emekçilerin susturulmaya çalışıldığını belirtti. Haber-Sen üye ve yöneticileri, bu hukuksuz ve keyfi uygulamalar karşısında mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen) Van 7 Nolu Şube, PTT yönetiminin sendika üyelerini sürgün etmesine ilişkin basın açıklaması düzenledi. Şube binasında yapılan açıklamaya Eğitim-Sen Van Şubesi Başkanı Murat Atabay, BES Van Şubesi Başkanı Mehmet Ali Dündar, Tarım Orkam-Sen Van Şubesi Başkanı Yunus Haylaz da katıldı.

Basın toplantısında söz alan Haber-Sen Şube Başkanı Hamit Aker, sürgün saldırılarıyla üyelerinin hizaya getirilmek istendiğini vurguladı. Üyeleri Mehmet Tanrıverdi'nin Mersin PTT yönetimi tarafından 5 ay önce isteği dışında yerinin değiştirildiğini aktararak, "Talebimiz olmadan Başmüdürlükçe yapılan bu atamanın tayin değil sürgün olduğunu belirtmiş ve sürgün kararından vazgeçilmesi için çağrı yapmıştık. Ancak müdürlük hukuksuz atamaya kılıf bularak talebimizi kabul etmedi" dedi.

Sendikalarının üyesi Tanrıverdi'nin Mersin PTT Başmüdürünün talimatıyla Tarsus Posta Dağıtım Merkezi'ne sürgün edildiğini belirten Aker, tayin atama adı altındaki sürgüne "ihtiyaç" şeklinde gerekçe gösterildiğini hatırlattı. Böyle bir ihtiyaç olmadığına işaret eden Aker, Tarsus Posta Dağıtım Merkezi'nden iki personelin başka şubeye gönderildiği bilgisini paylaştı.

Mersin PTT Başmüdürünün keyfi tutumuna, hukuksuzluğuna ve adaletsizliğine vurgu yapan Aker, konuya ilişkin verdikleri dilekçeye de geri dönüş yapılmadığını söyledi.

Aker, yapılan hukuksuzlukların ve sürgün uygulamalarının son bulması çağrısında bulundu, emekçilerin bu uygulamalarla susturulmak istendiğini kaydetti. Aker, PTT Başmüdürünün görevini kötüye kullandığı belirterek, sendika olarak bu suça karşı mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.