17 Mayıs 2024 Cuma

Haber-Sen: PTT'nin sendika hakkı gasbına karşı mücadeleyi sürdüreceğiz

Haber-Sen Van Şubesi, PTT yönetiminin sendika üyesi işçileri sürgün etmesine tepki göstererek, tüm işçiler eski yerlerine geri dönmediği takdirde ülke çapında eylemler düzenleyeceklerini ifade etti.

Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (HABER-SEN) Van Şubesi, PTT yöneticilerinin sendika üyelerine ayrımcılık yapmasına tepki göstermek için sendika binasında basın toplantısı düzenledi. 

Basın açıklamasını okuyan HABER-SEN Van Şube Başkanı Hamit Aker, AKP iktidarı altında PTT'de yandaşlığın geliştiğine dikkat çekti. Sendika üyesi posta emekçilerinin sürgün edildiğini aktaran Aker, şöyle devam etti: "PTT yönetimi oluşturduğu liyakatsiz kadrolar ile hem kurumun itibarını sarsmakta hem de usulsüz, kanunsuz işlemler ile PTT'de çalışan emekçilerin çalışma hayatını bozmaktadır. Sendikal yapının en önemli ve gerçek temsilcisi KESK ve çatısı altındaki Haber-Sen örgütlü bulunduğu kurumlarda sistematik saldırı ve baskılar altındadır. Hiçbir muhalif sesin çıkmasına tahammülü olmayan, her geçen gün demokrasiden, çok seslilikten biraz daha uzaklaşan yönetimler, emekçiden yana itirazlarını ve taleplerini dile getiren sendikamıza hukuksuz saldırılarını arttırmıştır."
 
Sendika üyelerine dönük hukuksuz uygulamalara karşı suç duyurusunda bulunacaklarını ifade eden Aker, sürgün edilen üyelerinin eski yerlerine dönmemesi halinde tüm kentlerde eylemliliğe girişeceklerini vurguladı.