26 Nisan 2024 Cuma

Haber-Sen Genel Başkanı Özdemir: PTT, salgın sürecinde de sınıfta kaldı

Haber-Sen 7. Genel Kurulu'nda konuşan Haber Sen Genel Başkanı Musa Özdemir, "Pandemi döneminde de, PTT kurumu salgının ciddiyetini anlayamamış, olağan iş akışına da zor şartlarda salgın yokmuş gibi devam etmiştir. Ülkede yaşanan koronavirüs salgın sürecinde, normal sürecinde olduğu gibi maalesef PTT sınıfta kaldı" dedi.

Haber-Sen 7. Olağan Genel Kurulu, Ankara'da toplandı. Saygı duruşu ve Haber-Sen Genel Sekreteri Burak Ustaoğlu'nun açılış konuşması ile genel kurul başladı.

KESK Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik'in de katıldığı genel kurulda konuşan Haber-Sen Genel Başkanı Musa Özdemir, özellikle pandemi koşullarında gerçekleştirilen genel kurulun, posta haberleşme emekçilerinin sorunlarının arttığı bir süreçte toplandığını söyledi. OHAL kararnamesi ile PTT'nin devlete ait bütün hisselerinin Türkiye Varlık Fonu'na devredildiğini belirten Özdemir, oysa pandemi döneminde, PTT'nin sunduğu ve yerine getirdiği hizmetlerin ne kadar kamusal bir önem taşıdığının bir kez daha ortaya çıktığını dile getirdi.

Özdemir, "Pandemi döneminde de PTT kurumu salgının ciddiyetini anlayamamış, olağan akışına iş da zor şartlarda salgın yokmuş gibi devam etmiştir. Ülkede yaşanan koronavirüs salgın sürecinde, normal sürecinde olduğu gibi maalesef PTT sınıfta kaldı. PTT emekçilerine, salgına karşı kişisel koruyucu ekipmanlar dağıtılamadığı gibi iş sağlığı ve iş güvenliği de alınmamıştır. Bu hususları ve alınması gereken acil önlemleri yapılan mücadelemiz sonucunda salgın döneminde hukuksuz bir biçimde sürgün edilmiş arkadaşlarımız görev yerlerine döndürülmüştür" dedi.

TRT'DE SÜRGÜNLERİN BİR KISMI GERİ DÖNDÜ
TRT'de de yine OHAL KHK'sı ile 1786 kişinin ikna odalarında emekli edildiğini anlatan Özdemir, istihdam fazlası personel toplam 222 kişinin 142'sinin kendi isteği dışında kurum dışına ve çoğu ilgileri uzmanlıkları olmayan yerlere sürüldüğünü söyledi. Bugün gelinen nokta da ise davayı kazanıp tekrar TRT'ye dönenlerin sayısının 60'ı geçtiğini kaydeden Özdemir, geri kalan emekçiler için de mücadeleye devam ettiklerini söyledi. AKP'nin iktidara geldiği günden beri yarattığı gerek mali gerek idari algı ile TRT nin yurttaş gözünde itibarsızlaştırdığını belirten Özdemir, Haber-Sen olarak özerk, demokratik ve katılımcı TRT mücadelesini sürdüreceklerini dile getirdi.

RTÜK'TE SAVURGANLIĞI SAYIŞTAY DA GİZLEYEMEDİ
Tüm kamu kurumlarında olağan hale gelen liyakatsizlik ve kamu kaynaklarının savurganca kullanılması durumunun, RTÜK'te de egemen olduğunu ifade eden Özdemir, bunun Sayıştay raporlarında bile gizlenemediğini söyledi. Kanun'da özerk ve tarafsız olması emredilen RTÜK'ün iktidara olan bağımlılığı, muhalif yayıncılara karşı acımasızlığı ve yandaş yayıncılara karşı hoşgörüsüyle artık bu kadar da olmaz denilen tüm sınırları aştığını söyledi.

Dünyada ve Türkiye'de yaşanan krizler dolayısıyla emekçilerin çalışma ve yaşam koşullarına saldırılar artarken yeni mücadele odakları ve olanaklarını da beraberinde getirdiğini belirten Özdemir, "Özellikle tüm dünyada kadınların mücadeleleri, emekçilerin direnişleri yeni yaşamın inşası noktasında umutlarımızı arttırmaktadır" dedi.