4 Mayıs 2024 Cumartesi

Güzelpınar köylülerinin direnişi valiyi görüşmeye zorladı

Geçim kaynaklarına zarar vereceği için taş ocağına karşı direnen Güzelpınar köylüleri, jandarmanın engellemesine rağmen valilik önüne yürüdü. Valiyle görüşmek isteyen köylüler, iki saat oturma eylemi yaptı. Polis saldırısına rağmen direniş kırılamayınca vali görüşmeye gelmek zorunda kaldı. Köylüler, taş ocağına karşı direnişinin süreceğinin altını çizdi. 

Denizli'nin Pamukkale ilçesine bağlı Güzelpınar köylülerinin kekik tarlaları, zeytin ve ceviz ağaçlarına zarar vereceği için FERNAS şirketinin taş ocağına karşı mücadelesi sürüyor. 

Köylüler dün taş ocağının olduğu bölgede eylem yaptı ve taş ocağı faaliyetlerinin durdurulmasını istedi. Ancak jandarma, köylülerin önüne barikat kurdu. Bunun üzerine köylüler ellerinde sopalarla araziden yürüyerek taş ocağının bulunduğu bölgeye ulaştı. 

Köylüler burada bir kez daha jandarma barikatıyla karşılaştı. Jandarma, köylülerin istediği üzerine ocağı iki saatliğine kapattı. 

VALİLİK ÖNÜNDE EYLEM
Köylüler daha sonra Denizli Valisi Ali Fuat Atik'le görüşmek için valilik binasına gitti. Valinin görüşmeye gelmemesi üzerine köylüler oturma eylemi yaptı. "Vali buraya" sloganıyla saatlerce eylemi sürdüren köylülere polis saldırdı.

"Daha mahkemesi bile bitmeyen bir yerin yapımına nasıl izin veriyor vali" diye tepki gösteren Güzelpınar Köyü Muhtarı Ergün Gürsoy, polis saldırısında baygınlık geçirdi. 

'DİRENECEĞİZ'
Saldırıya rağmen köylülerin ısrarlı direnişi sonucu vali görüşmeye geldi. Köylüler hiçbir şekilde taş ocağı istemediklerini gerekirse çadır kurup direneceklerini söylediler.