9 Mayıs 2024 Perşembe

Güzel Şahin mezarı başında anıldı: Bu mücadele sürecek

nsan hakları savunucusu Güzel Şahin, mezarı başında anıldı. Şahin'in mücadelesinin yol göstermeye devam ettiğini kaydeden mücadele arkadaşları, onun şahsında mücadeleye devam edeceklerinin  sözünü verdi. 

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, 4 yıl önce yaşamını yitiren insan hakları savunucusu Güzel Şahin'i mezarı başında andı. Maltepe Gülsuyu mezarlığında yapılan tören devrim ve özgürlük mücadelesinde hayatını kaybedenler anısına yapılan saygı duruşuyla başladı. Güzel Şahin'in mezarı, direniş anlarına ait fotoğrafları ile çiçeklerle donatıldı. 

Mezar başında konuşma yapan mücadele arkadaşları, Güzel Şahin'in yürüdüğü onurlu mücadeleyi anlattı ve mücadeleyi sürdüreceklerinin sözünü verdi. 

YOLERİ: FİZİKEN AYRILSALARDA YOL GÖSTERMEYE DEVAM EDENLER VAR
Söz alan İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, mücadelenin nasıl ve nereden algılanması gerektiğine dair yol gösteren bir süreçte Güzel Şahin'le yürüdüklerini belirtti. Yoleri, "Fiziken ayrılsalar da yol göstermeye devam edenler var. Güzel anneyi düşünürken, bütün kaybettiğimiz anneleri tek tek bir daha hatırladık. Bugüne kadar kaybettiğimiz bütün annelerimizi saygıyla anıyoruz. Bize iki yanlı bir miras bıraktılar hem mücadele edin diyen bir miras hem de bedel ödedikleri miras. Bu yüzden her halükarda onların bu mücadeleye katkılarıyla yolumuza devam ettiğimizi dile getirmek istiyorum" dedi. 

MÜCADELEYE DEVAM ETME SÖZÜ VERİLDİ
Gözaltında kaybedilen Murat Yıldız'ın Hanife Yıldız ve 2000 ölüm orucu şehidi Nergis Gülmez'in annesi Selvi Gülmez'in konuşmaları ise anmaya katılanlara duygusal anlar yaşattı. Gülmez, Güzel Şahin'le tanışmalarını ve mücadelelerini hatırlattı. Konuşmakta güçlük çeken Gülmez, tüm zorluklara rağmen mücadeleye devam edeceklerini kaydetti. 

YILDIZ: SEN BENİ ARKADAŞ OLARAK YETİM BIRAKTIN
Hanife Yıldız ise gözyaşları içinde konuştu. Öfkesi ve hasreti bir yana güzelliği öğrendiğini söyleyen Yıldız, şu ifadeleri kullandı: "Siz dünyalıyım demeyi öğrettiniz. Ben de dünyada bütün hükümetler tarafından, devlet tarafından işkence görmüş, ceza görmüş, acı çekmiş yüreğimle tüm dünyada yaşananların hepsini saygıyla anıyorum. Bu mezarlıkta bu kadar mücadele etmiş insan var, selam olsun. Ne güzel ki böyle Güzel bir anneye sahip oldum. Sen beni arkadaş olarak yetim bıraktın. Canlı şahidim Gülmez anadır. Ben sizleri hep örnek aldım. Sayenizde ayakta duruyorum. Siz dolu gittiniz ben de dolu geldim. Her mezar taşına sarıldığımda keşke oğlumun da mezar taşı olsaydı, sarılsaydım demek ne kadar acı bir şeydir, ben o taşa sahip olamadım. Devlete devletim diyemiyorum. Onlara verdiğim evladımı geri vermediler. Siz de adaleti görmeden bulamadan gittiniz; herhalde ben de sizin yanınıza öyle geleceğim."

'YÜREĞİMİZ VE BİLİNCİMİZLE ARANIZDAYIZ'
Gülmez Şahin'in yurt dışında olan ve anmaya katılamayan çocukları da bir mektup yolladı. Kardeşlerinin mektubunu Meral Şahin okudu. Mektupta Güzel Şahin'in çocukları, "Yüreğimiz ve bilincimizle aranızdayız" dedi.