23 Nisan 2024 Salı

Güzel anne mezarı başında anıldı: Yol göstermeye devam ediyor

Mücadele arkadaşlarının Güzel annesi, aramızdan ayrılışının 3. yılında mezarı başında anıldı. Burada yapılan konuşmalardan, Güzel annenin birlikte mücadelenin en iyi örneklerinden olduğu dile getirildi.

İnsan Hakları Derneği (İHD), ölümünün 3. yılında Güzel Şahin'i mezarı başında andı. Şahin'in Maltepe Gülsuyu mezarlığında yapılan tören devrim ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına yapılan saygı duruşuyla başladı.

Anmada konuşan İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, birleşik mücadelenin önemine dikkat çekti ve bugünlerde ne kadar çok ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Güzel anne olarak bilinen Şahin'in birlikte mücadeleye en iyi örnek olduğunu söyleyen Yoleri, "Bütün haklı mücadelelerin dolayısı ile bütün haksızlıkların karşısında yer alarak o kendi safını belirlerken bize de bugün yol göstermeye devam ediyor" dedi.

YOLERİ: GÜZEL, GÜLMEZ VE HANİFE ANNE HEPİMİZE ÖRNEK
Güzel annenin aidatını İHD'ye en örken ödeyenlerden olduğunu belirten Yoleri, şöyle devam etti: "Ayağında terlik kış günü illa aidat ödeyeceğim diye tutturmasında bütün ısrarımıza da rağmen bundan vazgeçiremeyişimiz. Bir kere daha buradan anımsıyorum sevgi ile saygı ile. Çünkü tam da böyle bir sorumluluk duygusu ile mücadeleye mücadele araçlarına sahip çıkılması gerektiğini hepimizin hissettiği ama bu konudaki sorunları da hepimizin yakından bildiği bir süreçte böyle bir örnek Güzel annemizin özelliklerini hatırlamak. Güzel annemizden söz ederken bütün annelerimizin aslında bütün bu mücadelede öne çıkan annelerimizde yanımızda. Onun en yakın arkadaşı yoldaşı Gülmez ve Hanife onların da bu sorumlulukla hareket eden davranışları bugün hepimize örnek."

PİROĞLU: BU KAVGAYI BİZ KAZANACAĞIZ
HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu da Güzel anne için şu ifadeleri kullandı: "İHD ve Galatasaray önünde yan yana gelen bizler biliyoruz ki önümüzdeki yakın bir süreçte bu mücadelede kararlılık sürecinde kaybedenlerin mahkemeler de yanyana geleceğiz. Onları yargılarken onların yüzüne baktığımız yerlerde yan yana geleceğiz onlardan hesap soracağız. Bu kavgayı biz kazanacağız."

Tören, Güzel annenin mücadele arkadaşları onun anısına bir ağıt yaktı. Güzel anneyi anan ve onun mücadele hayatının anlatıldığı konuşmaların ardından, tören sona erdi.

Daha sonra Güzel Şahin için lokma dağıtıldı.