20 Mayıs 2024 Pazartesi

Güvenlik emekçilerine saldırıya tepki

İzmir'de ücretsiz geçiş yapmak isteyen üç kişiyi uyardıkları için saldırıya uğrayan güvenlik görevlilerine ilişkin açıklama yapan Genel-İş İzmir 9 No'lu Şube, mücadele edeceklerini belirtti. 

Genel-İş İzmir 9 No'lu Şube, İzmir Büyükşehir Belediyesi İZENERJİ Genel Müdürlüğüne bağlı Metro A.Ş.'de güvenlik görevlisi olarak çalışan, Murat ve Mehmet Yüksel'in 29 Ocak tarihinde Basmane istasyonunda ücretsiz yolcu geçişi yapmak isteyen 3 kişiyi uyardıkları için saldırıya uğramasına dair basın açıklaması düzenledi.

Genel-İş İzmir binası toplantı salonunda gerçekleştirilen açıklama basın metnini Genel-İş İzmir 9 No'lu Şube Başkanı Bülent Kılıç okudu. Yaşanan saldırı sonucu Mehmet Yüksel'in parmağı ve burnunun kırıldığını söyleyen Kılıç, "Güvenlik emekçisi arkadaşlara yapılan bu çirkin saldırıya karşı direneceğiz, canımız pahasına İzmir halkına daha güvenli ve sorunsuz şekilde yolculuk etmelerini sağlarken kimsenin de bizim canımıza kast etmesini kabul etmiyoruz" dedi.

"Benzeri olumsuzlukların olmaması için kurum yetkilileri tarafından gerekli tedbirlerin alınması, vatandaş ile iç içe olan noktalarda caydırıcılığın artması ve bu tarz üzücü olayların yaşanmaması için güvenlik görevlisi sayısının özellikle bazı noktalarda acilen arttırılması gerekmektedir" diyerek taleplerini sıralayan Kılıç, 5188 sayılı yasanın İçişleri Bakanlığı tarafından tekrar gözden geçirilip, yapılan olumsuzlukların en aza indirgenebilmesini sağlayacak şekilde düzenlemelerin yapılması gerektiğini ifade etti.

Kılıç, "Tüm ülkenin ve İzmir halkının yaşamış olduğu ekonomik ve sosyal sıkıntılar biz emekçiler tarafından da yaşanmaktadır ama yaptığımız iş gereği İzmir'de yaşayan halkımızın Metro'dan Tramvaya, İZBAN'dan ESHOT'a tüm ulaşım sektöründe güvenli bir şekilde yolculuk edip sorunsuz olarak evlerine ve iş yerlerine ulaşmalarını sağlamak adına her türlü hava koşullarına rağmen hizmet veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi güvenlikleri olarak hak arayan öğrencilerin, işçilerin ve her türlü hak mücadelesinin yanında Genel-İş Sendikamızın ve DİSK'in bayrağı ile yan yana yürüyoruz. O sebeptendir ki şiddetten uzak, barış, demokrasi, özgürlük ve laiklik mücadelesinde İzmir kentlisiyle yan yana yürüyen emekçileriz" diye konuştu.