23 Ekim 2024 Çarşamba

Güney Kürdistan'da yapılan seçim sonuçlarına itirazlar devam ediyor

Güney Kürdistan'da 20 Ekim'de yapılan genel seçimlere itirazlar sürüyor. Irak Yüksek Seçim Komisyonu, parlamentonun altıncı dönem seçim sonuçlarını reddetti.

Kürdistan'da, Halk Cephesi (BereyGel), Helwest Hareketi, İslami Birlik (Yêkgirtuya İslami Birliği) ve Komele Dadgeri temsilcileri Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu Kürdistan bölgesindeki 6. dönem seçim sonuçlarına itiraz etti.

Bu dört birlik yaptığı açıklamada, usulsüzlükleri incelediklerini; kanıtları topladıklarını ve sonuçlarını kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti. Ardından resmi süreci başlatacaklarını belirttiler.

'ADAYLARA YÖNELİK HİLELER YAPILDI'
Tutum Listesi (Eniya Helwest Listesi) Başkanı Ali Heme Salih Süleymaniye'de düzenlediği basın toplantısında seçimlerde adaylarının aldığı oylara yönelik ciddi hileler yapıldığını söyledi. Adaylarına yönelik en büyük haksızlığın Hewlêr ve Duhok'ta yapıldığını belirten Ali Heme
Salih şöyle devam etti: "3 parti ta başından beri seçim sonuçlarını etkilemeye yönelik bir uzlaşıya varmıştı. Bu partiler KDP, YNK ve Newey Nû'dur (Yeni Nesil Hareketi). Yasal yollarla bizden çalınan oyları geri almaya çalışacağız."

Yüksek Seçim Komisyonunun paylaştığı verilere göre Eniya Helwest 4 seçim bölgesinde toplamda 55 bin 775 oy aldı.