18 Mayıs 2024 Cumartesi

Günebakan Kadın Derneği'nden İstanbul Sözleşmesi açıklaması: İtirazımız var

İstanbul Sözleşmesi'nin 1 Temmuz itibariyle yürürlükten kaldırılmasına ilişkin açıklama yapan Günebakan Kadın Derneği, 1 Temmuz günü saat 19.00'da Kuşimato sokakta yapılacak eyleme katılım çağrısında bulundu.

Günebakan Kadın Derneği, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine karşı Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını Seher Sema Yazıcı okudu. İktidarın tüm eksikliğini görmezden gelerek İstanbul Sözleşmesi'nden vaz geçtiğini söyleyen Yazıcı, "Sözleşme aynı sözleşme, yöneten irade aynı irade ve kabul eden herkes okuduğu metni anlama kapasitesine sahipse ne değişti diye soruyoruz" dedi.

"İstanbul Sözleşmesi'nde kadınların yoğun emeği var ve kadınlara rağmen, kadınların yoğun direnişine rağmen sözleşmeden vaz geçiyoruz denmesini kabul etmiyoruz" diyen Yazıcı, "Biz kadınlar huzurlu ve mutlu değilsek bu ülkede huzur ve mutluluk olmaz. Toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanmadıkça hiçbir yerde eşitlik ve adalet sağlanamayacak. Herkesi bu konuyu yeniden düşünmeye davet ediyoruz. Özgür bir toplum için, eşitlikçi, adaletli ve herkese güvenli yaşam alanı açan bir toplum için, hepimiz eşitleninceye kadar ayrımcılıklara karşı direnmeye devam edeceğiz" diye belirtti.

1 Temmuz Perşembe günü tüm Türkiye'de kadınlar İstanbul Sözleşmesi'ne sahip çıkmak için sokaklarda olacağının altını çizen Seher Sema Yazıcı, "Mersin Kadın Platformu da 1 Temmuz Perşembe günü saat 19.00'da Kuşimato Sokağında İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz demek için sokaklar da olacak. Tüm kadınları İstanbul Sözleşmesi'ne sahip çıkmaya çağırıyoruz" dedi.