18 Mayıs 2024 Cumartesi

Gündoğdu mitingi sokak sokak örgütlendi

Yarın Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenecek "Demokrasi için bir nefes" mitingi için İzmir ve Aydın'da sokak sokak çalışma örgütlendi.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri'nin yarın yapacağı "Demokrasi için bir nefes" mitinginin çalışmaları bugün de sürdü. Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü'en yönelik faşist saldırıda katledilen Deniz Poyraz, doğa talanı, yoksulluk, artan işsizliğe ve tüm saldırılara karşı Gündoğdu Meydanı'nda yarın yapılacak miting için Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve HDP İzmir il Örgütü, HDP milletvekilleri, emek ve demokrasi güçleri tüm gün sokak sokak, pazar pazar çalışma yürüterek İzmir halkını mitinge çağırdı. 

Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bildiri dağıtan ESP üyeleri; tek adam rejimine, siyasi cinayetlere, parti kapatmaya, kayyum politikasına, açlığa yoksulluğa, işsizliğe, sefalete, tacize, tecavüze, kadın katliamlarına, savaş politikalarına karşı "hayır" demek için Gündoğdu'ya çağırdı.

Halka yönelik konuşmalar yapan sosyalistler, "AKP iktidarı bizleri açılğa ve yoksulluğua mahkum ediyor. AKP iktidarı işçileri ve emekçileri işten çıkarıyor, AKP iktidarı kadın cinayetlerini erkek egemenliğini koruyor. Bizler açlığa ve yoksulluğa karşı 8 Temmuz'da Gündoğdu'da buluşalım diyoruz. Suruç katliamının, Ankara katliamının, Deniz Poyraz'ın hesabını sormak için 8 Temmuz'da Gündoğdu Meydanı'nda buluşalım" dedi. 

HDP İZMİR VE AYDIN'DA ÇALIŞMA YÜRÜTTÜ
İzmir'in ilçelerinde ve Aydın'da yapılan mitinge çağrı çalışmalarında HDP'liler, baskılara, yasaklara, parti kapatmalara ve katledilen Deniz Poyraz için tüm halkı mitinge davet etti.

'KATLİAMLARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN YARIN MİTİNGDE BULUŞALIM'
HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer ile HDK İzmir İl Eşsözcüsü Sabri Gül, Bayraklı ilçesinde esnaf ve Karlıova Yedisu Derneği'ni ziyaret etti. Deniz Poyraz katliamının planlı ve bilinçli bir şekilde yapıldığını söyleyen Taşçıer, katliamlarla halkı korkutup sindirmek istediklerini söyledi. Yapılan her katliamın amacı ve hedefinin olduğunu söyleyen Taşçıer, "Vedat Aydın katliamı da öyle oldu. Onun katledilmesiyle binlerce faili meçhul cinayetler işlendi. O nedenle Deniz'in katledilmesi de bu politikaların bir sonucudur" dedi. Taşçıer, yapılan kirli planları bozmak, katliamların önüne geçmek için yarın herkesin mitinge gelerek, cevap vermesi gerektiğini kaydetti.

Dernek yöneticileri de kendilerini yapılan ziyaretten memnun olduklarını, yaşanan katliamlara karşı sadece HDP'nin karşı çıkma sorumluluğu olmadığını herkesin asli görevi olduğunu söyledi. Karlıova Dernek yöneticileri yarın miting alanında olacaklarını belirtti.

MENEMEN'DE ESNAF ZİYARETİ
Menemen ilçesinde çalışma yürüten HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun da esnaf ve pazar ziyaretleri gerçekleştirdi. Burada esnafın sorunlarını da dinleyen Tosun, herkesin itirazını yükseltmesi için yarın miting alanında olması gerektiğini söyledi.

ÖZGÜNEŞ: BU MİTİNG BİR BAŞLANGIÇ
Aliağa ilçesinde çalışma yürüten HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş ve HDP'liler sokak sokak ev ev bildiri dağıtımı gerçekleştirdi. Aliağa köyleri ve Helvacı Beldesi'nde halk buluşmasında konuşan Özgüneş, "Bize faşizmin en karanlık yüzünü gösteriyorlar. Bu miting bizim için bir başlangıçtır. HDP, bu iktidarı demokratik yollarla götürene kadar mücadelesini sürdürecektir. Bu yüzden sizleri yarın mitinge bekliyoruz" dedi.

SOKAK SOKAK ÇALIŞMA YÜRÜTÜLDÜ
HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz de Konak ilçesinde bulunan Levent Halk Pazarı'nda esnaf ve ev ziyaretlerinde bulundu. İpekyüz, halklarla sohbet ederek, herkesi mitinge davet etti.

HDP Mardin Milletvekili Pero Dündar, Karabağlar ilçesinde ev ziyaretleri, esnaf ve pazarlarda halkları mitinge davet etti.

ERSOY: BU GİDİŞATA DUR DEMEK İÇİN MİTİNGDE BULUŞALIM
HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy ve Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Cavit Uğur ve demokrasi güçleri Seferihisar'da mitinge çağrıda bulundu. Burada esnafları gezen HDP'liler, kendilerine yönelik baskıları, demokrasi güçlerinin hedef alınmasını anlattı. Ersoy, herkesi ülkedeki gidişe dur demek için miting alanında yer almaya davet ettiklerini belirtti.

KOÇ: DEMOKRASİYE SALDIRILARA GÜÇLÜ BİR CEVAP OLACAK
HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç ise Buca ilçesinde çalışma yürüttü. Burada Çamlukuyu Pazarı ve Çamlıdere mahallesinde esnaf ziyaretinde bulunan Koç, halkı mitinge davet etti. Katledilen Deniz Poyraz için yapılan mitingin aynı zamanda demokrasiye yönelik bir saldırılara da bir cevap olacağını dile getiren Koç, itirazı olan, derdi olan herkesi miting alanında birlikte olmaya çağırdı.

Fırat Mahallesi'nde de pazarı ziyaret eden HDP'liler alkışlarla karşılandı. Halkın tezgahlarını tek tek gezen Koç, yarın yapılacak mitingin önemine dikkati çekti. Birçok esnaf da yarın alanda olacakları sözünü verdi.

HDP kent vekilleri Serpil Kemalbay, Murat Çepni, Zeynel Özen de miting çalışmaları kapsamında ilçelerde esnaf ve halk buluşmaları gerçekleştirdi.