8 Mayıs 2024 Çarşamba

Günay: Tüm sorunlara çözüm projesi sunan tek partiyiz

27 Eylül'de açıklayacakları deklarasyon ile Türkiye halklarına bir seçenek sunacaklarını kaydeden HDP Sözcüsü Günay, hiçbir saldırının demokrasi mücadelesi yürütmelerini ve yeni yaşamı kurmalarını engelleyemeyeceğini vurguladı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, Genel Merkez binalarında düzenlediği basın toplantısı ile gündemi değerlendirdi.

27 Eylül'de açıklayacakları deklarasyona ilişkin açıklama yapan Günay, AKP/MHP iktidarının eğitim başta olmak üzere ekonomiden sosyal hayata, siyasetten kamu kurumlarına kadar her alanda çöküşü çağıran politikalarının Türkiye halklarının geleceği açısından, atık sürdürülemez bir hal aldığını belirtti. 

HDP olarak Türkiye'nin geleceğini kurtarmak adına 27 Eylül günü ilan edilecek Demokrasiye Çağrı Belgesi ile siyaset kurumuna ve halklara bir seçenek sunacaklarını dile getiren Günay, "Bu seçenekle herkesi, adaletsizlik, baskı, şiddet, eşitsizlik, açlık ve yoksulluğun olmadığı; toplumsal kutuplaşmanın sona erdiği, siyaset kurumunun yolsuzluktan temizlendiği bir siyasetin kapılarını aralamaya davet edeceğiz" dedi. 

Ömrünü Kürtçe ve Kürt kimliğinin tanınması için mücadeleye adan Apê Mûsa'nın 20 Eylül'de ölümünün yıl dönümü olduğunu hatırlatan Günay, binlerce faili meçhul cinayet gibi Apê Mûsa'nın da katlinin aydınlatılmadığını belirtti. Günay, "Dün Apê Mûsa'ya yönelen tetik, bugün Deniz Poyraz'a yöneldi.  Bu zihniyetin yıllardır bu ülkede neler yaptığını, ne amaçladığını biz biliyoruz. Bütün suçların üzerini devlet sırrı, devlete zeval gelmesin diyerek kapattılar. Musa Anter'in, Mehmet Sincar'ın ve daha birçok insanın, binlerce faili meçhul cinayetin üzeri devlet eliyle kapatıldı. Biz tetiğin de tetikçinin de kim olduğunu biliyoruz. Apê Mûsa'dan Deniz'e tüm gerçeklerin ortaya çıkması için son nefesimize kadar mücadele edip, tüm faili meçhul cinayetlerin hesabını soracağız" ifadelerini kullandı. 
 
İktidarın her sıkıştığında seçim kanunlarında değişiklik yapmayı gündemine aldığını ve HDP'yi baraj altında bırakmaya çalıştığını söyleyen Günay, şöyle devam etti: "Buradan çok net bir kez daha belirtelim. Mitinglerimize bomba konulduğu, eylemlerimize her türlü engelin çıkarıldığı, yöneticilerimizin, eşbaşkanlarımızın tutuklandığı, belediyelerimize kayyum atandığı, binlerce aktif üyemizin hapse atıldığı, basında uygulanan sansür ve tecride rağmen ve her türlü kara propaganda ve kriminalize edici politikalara rağmen tüm anketlerde oyumuz yüzde 15 olarak değerlendiriliyorsa, demokratik koşullarda gerçekleşecek bir seçimde gerçek gücümüz yüzde 30'dur. Türkiye'de şu an bile demokratik bir zemin olsa HDP fikriyatı yüzde 30 oyun sahibidir. Çünkü biz Türkiye'de demokratikleşmeyi savunan ve tüm sorunlara çözüm projesi sunan tek partiyiz. Bunu ilk seçimde hep birlikte göreceğiz."