20 Nisan 2024 Cumartesi

Günay: İktidarın açlık ve ölüm siyasetiyle mücadele edeceğiz

Gündemdeki gelişmeleri değerlendiren HDP Sözcüsü Günay, Emek ve Özgürlük İttifakının bu topraklar üzerinde iktidara karşı verilen her tür demokratik mücadeleyi kapsamayı, farklı alanlarda hayat bulan mücadele biçimlerini bir çatı altında toplamayı hedeflediğini kaydetti. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. Günay, 13 yıl önce havan topuyla katledilen Ceylan Önkol ve onun şahsında devlet şiddetiyle katledilen çocuklara anarak sözlerine başladı.

Emek ve Özgürlük İttifakı'na ilişkin konuşan Günay, Türkiye halklarına dayatılan iki kutuplu siyasette 3. bir kutup açmanın onurunu yaşadıklarını söyledi. İttifakın demokratik bir ülke, demokratik bir cumhuriyet hedefiyle ortaya çıktığını, bu topraklar üzerinde ne kadar dışlanan kesim ve birey varsa onların örgütlü gücü olmayı hedeflediğini kaydetti. Günay, "İttifakımız bu topraklar üzerinde iktidara karşı verilen her tür demokratik mücadeleyi kapsamayı, farklı alanlarda hayat bulan mücadele biçimlerini bir çatı altında toplamayı hedefliyor" dedi. 

Krizin derinleştiğini ve gençlerin barınamadığını, emeklilerin evine ekmek götüremediğini dile getiren Günay, "Ege'den ölümü göze alarak yurt dışına gidiyorlar. Bu ülkeyi umutsuzluk ve geleceksizlik odağı haline getiren iktidara karşı göç yollarına düşüyorlar" ifadelerini kullandı. 

Gençlerin neden ülkeyi terk ettiğini ise Günay, şöyle açıkladı: "İşsizlik bu ülkede kadar haline getirildiği için, çalışsalar bile geçinemedikleri için, barınamadıkları için, AKP'li kaymak takımının çocukları özel üniversitelerde okuyup lüks içinde yaşarken, en iyi üniversitelerde mezun olmalarına rağmen iş bulamadıkları için, Erdoğan ailesiyle aynı okullarda, aynı dönemlerde okumadıkları ve torpilleri olmadıkları için, işsizliğe razı olup AKP'ye biat edip il örgütlerinde yer almadıkları için, fikirlerini özgürce ifade edemedikleri için bu ülkeyi terk ediyorlar."

İktidarın açlık ve ölüm siyasetine karşı mücadele edeceklerini söyleyen Günay, "Türkiye halkı her gün artan fiyatlara, kredi faizlerine ve vergilere karşı yaşam mücadelesi veriyor. Türkiye'nin işsizleri, emekçileri, kadınları, öğrencileri AKP-MHP ittifakının talan ekonomisine karşı hayatta kalmaya çalışıyor. Biz de işsizlere, gençlere, kadınlara, esnafa Türkiye'nin tüm ezilen ve sömürülenlerine sesleniyoruz: AKP-MHP ittifakının algı operasyonlarına, savaş çığırtkanlıklarına, ölüm ve açlık siyasetine karşı hep birlikte direneceğiz, hep birlikte başaracağız ve mutlaka kazanacağız" dedi.