4 Mayıs 2024 Cumartesi

Günay: Gençleri geleceksizliğe mahkum etmeyeceğiz

Gündeme ilişkin değerlendirmede bulunan HDP Sözcüsü Günay, intihara sürüklenen Enes Kara'nın bıraktığı videolu mesajın Türkiye'nin hakikati ve gerçeği olduğunu kaydetti. Günay, "Gençleri geleceksizliğe mahkum etmemek için mücadele ediyoruz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, partisinin Genel Merkez binasında düzenlediği basın toplantısında gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. 

İntihara sürüklenen üniversite öğrencisi Enes Kara'yı anarak sözlerine başlayan Günay, Enes'in geriye bıraktığı videolu mesajın Türkiye gerçeğini ve hakikati gözler önüne serdiğini belirtti.

'GENÇLER GELECEKSİZLİĞE MAHKUM OLMASIN DİYE MÜCADELE EDİYORUZ'
Günay, "20 yaşındaki bir üniversite öğrencisi bu iktidar sürecinde doğmuş ve yaşama sevincini kaybetmiş. İktidarın Türkiye toplumuna vaat ettiği geleceksizlik ve karamsarlık. Bu süreçte üniversite öğrencileri ‘barınamıyoruz' diyerek sokaklara mahkum ettiler. İktidar bütün devlet kaynaklarını, imkanlarını cemaatlere sunarak öğrencileri mağdur, aileleri yoksul gençleri umutsuz bıraktılar. Bizler gençlerin intihara sürüklenmesine asla müsaade etmeyeceğiz.  İktidar öğrencilerin taleplerini, isteklerini görmezden gelerek, yandaşına ayırdığı kaynaklarını aktararak Enes'in katiline imza atmıştır. İktidar ve kaldığı cemaat yurdu derhal hesap vermelidir. Bizler parti olarak üzerimizdeki sorumluluğu yerine getirmeye hazırız. Gençleri geleceksizliğe mahkum etmemek için mücadele ediyoruz" dedi.

'HALKIMIZ AKP'DEN HESAP SORACAK'
AKP'nin çöktüğünü ve bu çöküşün faturasını da halktan çıkarmaya çalıştığına dikkat çeken Günay, "Son zamlar ile evler karanlık, mutfaklar yangın yeri, sofralar bomboş. Elektriğe yüzde 127, doğalgaza yüzde 100'ün üzerinde gıda ise yüzde 150'nin üzerinden zamlar yapıldı. İktidarın ekonomik planları yandaşlarına göre emekliye emekçiye işçiye kadınlara yoksula göre değil. Onlara tamamen açlığı ve yoksulluğu reva gören bir sistem reva görüyor. Halkımız tepkili ve öfkeli söndürülecek olan ampul evlerde iş yerlerinde yanan ampul değil AKP'nin rantla talanla yaktığı ampuldür. Bu ampulü söndüreceğiz. Bu iktidar sandığa gitmeye korkuyor. Sandığa AKP'nin rant ve yolsuzluğu için hazırlanmış dava dilekçeleri atılacak. Halkımız elbette AKP'den hesap soracak halkımız o ampülü söndürecek" diye belirtti.

'İKTİDAR AÇIKÇA KAYBEDİYOR'
İktidarın bu gerçekliği örtbas etmek için HDP'ye saldırdığının altını çizen Günay, partisine dönük her saldırının demokrasiye saldırı olduğunu kaydetti. Demokrasi güçlerinin hep beraber HDP'yi savunup AKP-MHP faşizmine karşı mücadele etmesi gerektiğini dile getiren Günay, "İktidara açıkça söylüyoruz; kaybediyorsunuz" vurgusu yaptı. 

'GÜZEL'E YAPILANLAR DEMOKRASİ SORUNU'
HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'e yönelik linç girişimine tepki gösteren Günay, Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılması talebinin karma komisyona sevk edildiğini hatırlattı ve sonra devam etti: "Bu bir demokrasi ve Kürt düşmanlığının açık sonucudur. İktidarlar tarafından nasıl baskı ve kumpaslarla yaşananlara tüm Türkiye bugüne kadar tanıklık etti. DEP'lilerin yaşadıkları her vicdan sahibi insanın hafızasında duruyor. Leyla Güven, Musa Farisoğulları ve Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun da milletvekilliği  düşürüldü. Ömer Faruk Gergerlioğlu geri geldi. İşin özü şu; bu bir iktidar klasiği. Siyaseten baş edemediği muhalefete böyle saldırılarla devre dışı bırakmaya çalışıyor. Biz aldığımız mirası geleceğe taşımaya Türkiye toplumu huzur demokrasi ve barış dolu bir geleceği vaat etmeye devam edeceğiz. Bizler Türkiye'nin barışı demokrasisi ve kardeşliğiyiz. Asla geri durmayacağız: Hep beraber mücadele edeceğiz. Bu saldırılar devam ederken bizlerde mücadeleye devam ediyoruz,"

22 OCAK DİYARBAKIR MİTİNGİNE ÇAĞRI
22 Ocak'ta Diyarbakır'da "HDP'yi savunuyoruz" diyerek alanlarda olacaklarını söyleyen Günay, "Yine hep birlikte mücadele sesini yükselteceğiz. Ve onun mücadele geleneği ve HDP'nin temsil ettiği mücadelenin hattıdır. Diyarbakır'da da sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Bu nedenle de, 22 Ocak'ta gerçekleşecek olan mitinge halkımızı buradan davet ediyorum."