2 Mayıs 2024 Perşembe

Gümüştaş: Tereddütsüz biçimde oylar DEM Parti'ye

SYKP İstanbul İl Örgütü'nün üstü kapalı şekilde CHP'ye oy verme çağrısına, gazeteci Hasan Cemal'in de İmamoğlu'na oy vereceğini açıklamasına tepki gösteren ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, "Devlete hakim olan islamcı, Türkçü faşist rejimdir ve halklarımıza dayatılan da budur. Faşizmin rejim olarak yenilgiye uğratılması, ezilenlerin bağımsız siyasi hattının inşası, 3. cephenin geliştirilmesi ile mümkündür. Bu nedenle ve tereddütsüz biçimde; oylar #DEMParti'ye" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP), gazeteci Hasan Cemal başta olmak üzere AKP-MHP faşizmini yenmek iddiasıyla CHP'ye oy verme çağrısı yapan liberallere sosyal medya hesabından yanıt verdi.

CHP'YE OY VERME ÇAĞRISI YARIŞI
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) bileşenlerinden SYKP İstanbul İl Örgütü, sosyal medya hesabından 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin açıklama yaptı. AKP-MHP blokuna kaybettirmek adı altında üstü kapalı biçimde CHP'ye oy verme çağrısı yapan SYKP, "İstanbul'da 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde tutumumuz tereddütsüz bir biçimde AKP-MHP faşist blokuna kaybettirmek olacaktır" dedi. 2023 genel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) milletvekili adayı olan gazeteci Hasan Cemal da sosyal medya hesabından, "Oyum İmamoğlu'na" paylaşımı yaptı.

ÜÇÜNCÜ CEPHENİN İNŞASI VURGUSU
Partisinin "Burjuva düzen içi partilere ve adaylara oy yok! Şehirlerimizin yağmaya, talana, ranta peşkeş çekilmesine karşı oylar DEM Parti'ye! Oylar; kadın özgürlükçü, ekolojist, halkçı belediyecilik anlayışına sahip, işçi ve emekçiler, kadınlar ve gençlerle birlikte yönetecek DEM Parti adaylarına" ifadelerinin yer aldığı görseli paylaşan ESP Eş Genel Başkanı Gümüştaş, faşizmin yenilgiye uğratılmasının tek yolunun üçüncü cephenin inşası olduğunu vurguladı.

'TEREDDÜTSÜZ BİÇİMDE OYLAR DEM PARTİ'YE'
Gümüştaş'ın paylaşımında şu ifadeler yer aldı: "Liberal faşizm teorisinin küçükburjuva versiyonu ülkemizde öyle yaygın ki, kimi partiler buna göre strateji geliştiriyor. Bu arkadaşlar iktidarın faşist niteliğini kabul ediyor, 'kurumsallaşmamıştır' diyor. Burjuva muhalefetin seçim kazanması yoluyla faşizmden kurtuluş taktiği belirliyor. 2015 yılından bu yana süren savaş ve tasfiyeci kuşatma, kitle kıyımları, OHAL/KHK zulmü, kayyum gasplarına karşı eylemli bir duruş içerisinde olmayıp, 'DEM'e destek' lafıyla ortalığa çıkan liberaller, partimizin adaylarına karşı burjuva adayları işaret ediyor. Devlete hakim olan islamcı, Türkçü faşist rejimdir ve halklarımıza dayatılan da budur. Faşizmin rejim olarak yenilgiye uğratılması, ezilenlerin bağımsız siyasi hattının inşası, 3. cephenin geliştirilmesi ile mümkündür. Bu nedenle ve tereddütsüz biçimde; oylar #DEMParti'ye."