5 Mayıs 2024 Pazar

Gümüştaş: İşçi, emekçi iktidarını kurmadan bu sorun çözülmez

Dersim'de halk buluşmalarını sürdüren ESP Eş Genel Başkanı Gümüştaş, "Bugünden itibaren yapmamız gereken örgütlenmek ve sömürü düzenini, sömürü düzenini korumakla mükellef olan AKP-MHP faşizmini yıkmak. İşçi- emekçi iktidarını kurmadan, halkçı bir ekonomi inşa etmeden bizlerin inşanca talebi gerçekleşmeyecek" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, Dersim'de yürütülen program kapsamında Akpazar Peri'de emekçilerle buluştu. Buluşmaya, yerine kayyum atanan Peri Eşbaşkanı Orhan Çelebi ve beraberindeki heyet de katıldı. 

Kepektaşı mahallesinde bulunan un fabrikasını ziyaret eden Gümüştaş ve beraberindeki heyet fabrika işçileri ile yaşanan ekonomik krizi, işçi ve emekçilerine sorunlarını konuştu. 

Seyitli köprüsü ve Sörek Mahallesinde bulunan kahveleri de ziyaret eden Gümüştaş buradaki çiftçi ve emekçilerle krize karşı çözüm önerilerini konuştu. Kurtulmanın tek yolunun mücadele etmek olduğunu kaydeden Gümüştaş, "Döviz yükseliyor, TL değer kaybediyor. Yiyeceğimiz, içeceğimiz her şey zam üstüne zamlanıyor, emeğimiz de giderek ucuz iş gücü haline geliyor. AKP'nin içinde bulunduğu krizden çıkış planı tam olarak bu, ülkeyi yabancı sermaye için ucuz iş gücü cennetine çevirmeye çalışıyor. Köylünün ürününü tarlada bırakacak bir planlamayla kendi sermayesi, çeteleri, mafyalarıyla bu krizden kurtulmayı hedefliyor" dedi. 

Bu gidişatın iyi olmadığına dikkat çeken Gümüştaş, "Özellikle işçi ve emekçiler için bizler için yoksullar için tam olarak kriz, yoksulluğa ölüme mahkum etme planı. Bugün ülkede bu sorunun çözüm için işçi ve emekçilerin örgütlenmesine, iktidara karşı genel grev direnişi birleşik halk direnişini örgütlemesi gerekiyor. Sandığı bekleyecek gücümüz yok. 2023 yılına kadar bu iktidarın ekonomiyi ya da onun yerine başka bir iktidarın gelip bu politikaların biraz daha sürdürülmesine dayanacak işçi ve emekçilerin sabrı da gücü de yok. Bugünden itibaren yapmamız gereken örgütlenmek ve sömürü düzenini, sömürü düzenini korumakla mükellef olan AKP-MHP faşizmini yıkmak. İşçi- emekçi iktidarını kurmadan, halkçı bir ekonomi inşa etmeden bizlerin inşanca talebi gerçekleşmeyecek" ifadelerini kullandı.