20 Mayıs 2024 Pazartesi

Gülümser'i katleden Yunus Kahraman'a müebbet hapis cezası

İzmir'de Gülümser Bulut'u katleden Yunus Kahraman'ın yargılandığı davanın karar duruşması görüldü. Mahkeme, Kahrama'a müebbet hapis cezası verdi. 

İzmir'in Konak ilçesinde kızı H.A.'nın  ihbarı üzerine cenazesine ulaşılan Gülümser Bulut'un katledilmesine ilişkin dava İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Tutuklu yargılanan Yunus Kahraman, kaldığı hapishaneden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile katıldığı duruşmada hakkında suçlamalarla ilgili delil olmadığını iddia etti, tahliye ve beraatını talep etti. 

Mahkeme heyeti H.A'nın beraatına, Yunus Kahraman'ın "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına ve tutukluluk halinin devamına karar verdi. Heyet kararında ayrıca son olarak Yunus Kahraman ile görülen ve halen bulunamayan Özlem Akusta'nın kaybolması olayına da yer verdi.

Özlem Akusta'ya ait kredi kartının sanık tarafından kullanıldığı tespiti sonrası heyet, failin "banka veya kredi kartının kötüye kullanılması" suçundan 4 yıl hapis ve 6 bin lira para cezası ile cezalandırılmasına da hükmetti.

NE OLMUŞTU?
Anafartalar Mahallesinde annesi Gülümser Bulut ile yaşayan H.A'nın 2018'in Ağustos ayında polisi arayıp ihbarda bulunması üzerine evde Gülümser'in cenazesi battaniyeye sarılı olarak çekyatın içinde bulunmuştu.

Soruşturma kapsamında Gülümser'in  kızı H.A. ve yeğeni Yunus Kahraman hakkında "kasten öldürme" suçlamasıyla dava açılmıştı.

Daha önce başka bir kadını katlettiği için 15 yıl hapis cezası alan ve 2014 yılında tahliye edilen Yunus Kahraman'ın 2 Nisan 2018'de kaybolan ve bir daha haber alınamayan 45 yaşındaki Özlem Akusta ile de en son görüşen kişi olduğu ileri sürülmüştü. Kayıp Akusta'ya ait kredi kartı ile ATM'den para çektiği belirlenen Kahraman, 7 Kasım 2019'da tutuklanmıştı.