26 Nisan 2024 Cuma

Güllü'yü katleden Yılmaz'ın tutukluluğuna devam

Ergani'de Güllü Yılmaz'ı katleden Can Yılmaz'ın tutukluluğunun devamına karar verildi. Tanık olarak dinlenen polis, Güllü'nün "eşim beni yaktı" diye bağırdığını söyledi.

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde 17 Ekim 2019'da Güllü Yılmaz'ı yakarak katleden Can Yılmaz hakkında "eşe karşı canavarca hisle kasten öldürme" ve "çocuğa ve altsoya karşı canavarca hisle öldürmeye teşebbüs" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıla kadar hapis istemiyle Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ikinci duruşması görüldü.

Katil Yılmaz, SEGBİS ile duruşmaya katıldı. Güllü Yılmaz'ın ailesi, avukatlar duruşma salonuna alındı, gazeteciler ve izleyiciler ise alınmadı.

'EŞİM BENİ YAKTI'
Duruşmada, Ergani Emniyet Müdürlüğü'nde görevli olan polisler Gültekin Artık ve İmran Harman tınak olarak dinlendi. Ergani'den SEGBİS ile katılan İmran Harman, gelen anonsta Güllü Yılmaz'ın yakıldığını ve bunun üzerine hastaneye gittiklerini söyledi. İmran, "Gittiğimizde Güllü Yılmaz hastanede bağırıyordu ve vücudunun büyük bir kısmı yanmıştı. Güllü Yılmaz, 'eşim beni yaktı' diye bağırıyordu. Biz kendisine tekrar sorduğumuzda tekrar eşinin kendisini yaktığını söyledi. Güllü Yılmaz'ın durumu kötü olduğu için ifade işlemlerini uzatmak istemedik" dedi.

Tanık Gültekin Artık da Güllü Yılmaz'ın sedyedeyken eşinin kendisini yaktığını söylediğini kaydetti.

Katil Yılmaz, daha önceki ifadelerini tekrarladı, tanıkların verdiği ifadelerin doğru olmadığını savundu.

Mahkeme heyeti, katil Yılmaz'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 19 Ocak 2021'e erteledi.