3 Mayıs 2024 Cuma

Gülistan'ın son görüldüğü yerde anısına balon uçuruldu

Gülistan'ın son görüldüğü Dinar Köprüsü'nde açıklama yapan HDP Dersim Kadın Meclisi, 500 değil bin gün de geçse Gülistan'ın nerede olduğunu sormaya devam edeceklerini söyledi. Başka Gülistanlar olmasın diye mücadele edeceklerini kaydeden HDP Dersim İl Eşbaşkanı Yeşil'in açıklaması sonrasında Gülistan anısına balon uçuruldu. 

Kameralarla çevirili, asker ve polis ablukasında olan Dersim'de 500 gündür üniversite öğrencisi Gülistan Doku'dan haber alınamıyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim Kadın Meclisi Gülistan'ın son görüldüğü Dinar Köprüsü'nde açıklama yaptı.

Söz alan HDP Dersim İl Eşbaşkanı Nurşat Yeşil, açıklamayı takip eden polisleri işaret ederek "Bulunduğumuz yerde şuan yüzlerce polis var. Bizleri bu kadar yakından takip eden polisler 500 gündür Gülistan'ı bulamadılar. Her yeri kameralarla izlenen, kişi başına neredeyse bir polisin düştüğü 35 bin nüfuslu  küçük bir şehir burası" dedi.

Gülistan'ın kaybedilişine ilişkin yürütülen soruşturmanın usulüne uygun olmadığına dikkat çeken Yeşil, "Soruşturma yalnızca intihar algısı üzerine yürütüldü. Ancak gelinen aşamada buna ilişkin bir şey ortaya çıkmadı. Defalarca bulunduğumuz yerde arama yapıldı. Dalgıçların Gülistan'ın gölette olmadığını belirtmesine rağmen aramalar ısrarla burada yapılmaya devam edildi. Gülistan'ın kaçırıldığı, öldürüldüğü, başka yere gömüldüğü düşünülmedi" diye belirtti.

"500'üncü, bininci günde de Gülistan Doku nerede diye sormaya devam edeceğiz" diyen Yeşil, "Başka Gülistanların aynı şeyi yaşamaması için mücadelemize devam edeceğiz. Bunun yükü her zaman omuzlarımızda olacak. Sormaktan vazgeçmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kadınlar ardından Gülistan'ın bulunması dileğiyle Dinar Köprüsü'nde balon uçurdu.