21 Mayıs 2024 Salı

'Gülistan'a ne oldu?' diyen öğrenciler yurttan atıldı

Kameralarla dolu Dersim'de kaybolan ve kendisinden 178 gündür haber alınamayan Gülistan Doku için harekete geçmeyen Tunceli Emniyet Müdürlüğü, eylem yapanları hedef alıyor. 5 öğrenci Gülistan Doku için yapılan eylemlere katıldıkları için Emniyetin talimatı üzerine kaldıkları yurttan atıldı.

Dersim'de kaybolan Gülistan Doku'dan 178 gündür haber alınamıyor. Doku'nun bulunması için yeterli çalışma çalışma yapılmazken, Tunceli Emniyet Müdürlüğü, "Gülistan Doku nerede?" diyenlere yönelik baskı ve saldırıları sürdürüyor.

Emniyet Müdürlüğü, Munzur Üniversitesi'nde 12-14 Ocak'ta yapılan eylemlere katılan 5 öğrencinin yurtlardan atılması için yazı gönderdi. Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Tunceli Kız Öğrenci Yurdu Müdürlüğü, 5 öğrenciyi yurttan attı.

Gönderilen tebligatta, "12-14 Ocak'ta iç ve dış nizamiyede eyleme katıldığınız, yurt bina ve eşyalarına zarar verdiğiniz, yurtta huzuru bozulduğu ve idarenin çalışmasını güçleştirdiğiniz tespit edilmiştir. Bu nedenle Yurt idare ve işletme yönetmeliği Kanama cezası ile yurttan süresiz çıkarma cezası ile tecziye edildiniz" denildi.

Yurttan atılan 5 öğrenciden 4'ü okudukları bölümlerden mezun olurken, soruşturmanın Haziran ayı başında tamamlamasıyla 5 öğrencinin bursu da kesildi.

YURT MEMURU: İSİMLERİNİZİ POLİS VERDİ, SİZİ ATMAK İSTEMEZDİK
Yurttan atılan öğrencilerden Hivda Tekkaynar, Mezopotamya Ajansı'na konuştu. Tekkaynar, Gülistan Doku için yaptıkları eylemlere tüm yurdun katıldığını dile getirdi. Tekkaynar, "Hatta yürüyüş de yapmıştık. Sonuçta bir arkadaşımız kayıp, ne olduğunu merak ediyoruz. Gülistan Doku da bir öğrenci ve bizim arkadaşımızdı. Onun için ses çıkarmamıza bile izin vermiyorlar. Üniversitede de aynı durumlar yaşanıyor. Memurların hep gözü üzerimizde. Biz eylem yaptığımızda yurdun memuru bize destek oldular. 'İyi güzel bir şey yapıyorsunuz, hava soğuk mont ve ayakkabı giyin öyle çıkın' diyorlardı. Bundan sonra neden böyle bir şey yaptılar. Hatta bir memur 'Bize sizin isimlerinizi polis verdi, biz sizi yurttan atmak istemezdik' dedi. Onların elinden de bir şey gelmiyor. Biz yine arkadaşımızın akıbetini öğrenmek için vazgeçmeyeceğiz sormaktan" dedi.