17 Mayıs 2024 Cuma

Gülistan hala bulunamadı: Abarakov ailesi çelişkili ifade verdi

Dersim'de 10 gündür kayıp olan Gülistan Doku için arama çalışmaları sürüyor. Dayısı Mehmet Kan, Gülistan'ı, kaybolmadan bir gün önce darp ettiği belirtilen, erkek arkadaşı Zaynal Abarakov'un ailesinin savcılığa çelişkili ifade verdiğini kaydetti.

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Gülistan Doku'dan 10 gündür haber alınamıyor. Arkadaşları, aramaların yeteri kadar yapılmadığını belirterek eylemlerin süreceğini kaydetti.

Gülistan Doku'nun dayısı Mehmet Kan, Gülistan'ın minibüsten indiği, kamera bulunmayan Dinar Köprüsü'nde çalışma yürüten yetkililerin, yüzde 95 olasılıkla Gülistan'ın baraj suyunda olmadıklarını söylediklerini kaydetti.

Şüpheli durumunda olan Gülistan'ın erkek arkadaşı Zainal Abakarov'un ailesinin çelişkili ifade verdiğini aktaran Kan, "Anne ayrı ifade veriyor, polis baba farklı bir ifade veriyor. Eğer ki çocuğun ve ailesinin olayla alakası yoksa neden Tunceli'den gittiler ve buradan gitmiş olmalarına rağmen neden bir bilgilendirme yapmıyorlar? Neden çelişkili ifade veriyorlar? Neyi gizlemeye çalışıyorlar?" diye sordu.

Abla Aygül Doku ise, şimdiye kadar Dinar Köprüsü'nde Gülistan'a ait olduğu iddia edilen bir makas ve saat bulunduğu bir de 16.26'da Gülistan'ın telefonundan Zainal Abarakov'a yapılan 4 saniyelik bir arama dışında ellerinde bir delil bulunmadığını belirtti.

Gülistan Doku'dan 5 Ocak gününden beri haber alınamıyor.