17 Mayıs 2024 Cuma

Gülistan Doku'nun ailesi: İntihar mektubu yok

Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'dan 10 gündür haber alınamıyor. Doku'nun ablası Aygül Doku, bazı basın yayın organlarında çıkan "intihar mektubu bulundu" şeklindeki haberleri yalanladı. Doku, "Bu tür haberler hakkında gereken yerlere başvurularımız olacak" dedi.

Dersim'de 10 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun bulunması için çalışmalar sürüyor.

Soruşturma sürerken Hürriyet gazetesi "Gülistan Doku'ya ait intihar mektubunun bulunduğu ortaya çıktı" şeklinde haber servis etti. Söz konusu mektubun Gülistan Doku'nun yurttaki odasında bulunduğu ileri sürüldü.

AYGÜL DOKU: HABER YALAN; İTİBAR EDİLMEMELİ
Böyle bir mektubun olmadığını kaydeden Doku'nun ablası Aygül Doku, "intihar mektubu" olarak yansıtılan mektubun geçen yıla dair bir şaka olduğunu kaydetti.

Abla Doku, "Gülistan dağınık biri olmasından kaynaklı arkadaşları kendisiyle dalga geçtiği için kardeşim de böyle bir not yazıp dolabına asmış, eşyaları arasında silik bir şekilde bulundu" dedi.

Haberi yapan basın kuruluşları hakkında gerekli müracaatlarda bulunacaklarını ifade eden Doku, şunları söyledi: "Yapılan haber yalandır. İtibar edilmemelidir. Bu tür haberler hakkında gereken yerlere başvurularımız olacak. Bu tür haberler aile olarak bizi yıpratıyor. Kesin ve somut olmayan bilgilerden haberler yazılmasını istemiyoruz. Ayrıca aileye teyit edilmeyen her haber için biz de gerekli yerlere başvuracağız."

NE OLMUŞTU?
Munzur Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Gülistan Doku'dan 5 Ocak'tan beri haber alınamıyor.

Arama çalışmaları Uzunçayır Barajı-Dinar Köprüsü civarında emniyet, jandarma, AFAD ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı sualtı ekipleri tarafından sürdürülüyor.

Baraj gölünün yanı sıra Dinar Köprü kıyısı ve üniversite çevresindeki kırsal kesimlerde de aramalar yapılıyor.

Gülistan Doku'nun en son erkek arkadaşı olduğu belirtilen Zainal Abarakov ile telefonla görüştüğü tespit edilmişti.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada Gülistan Doku'ya ilişkin çalışmaların "titizlikle sürdürüldüğü" bildirilirken, "Doku'nun son görüştüğü ve görüşme yaptığı kişilerin bilgi sahibi olarak ifadeleri alınmıştır" denilmişti.

Valilikten ise 23 yaşındaki Abarakov'un yeterli delil bulunamamasından kaynaklı gözaltına alınamadığını ancak gözetimleri altında olduğu bilgisini Doku ailesiyle paylaşılmıştı.