18 Mayıs 2024 Cumartesi

Gülistan Doku İçin Adalet Komisyonları'ndan Suruç adalet yürüyüşüne destek

Gülistan Doku İçin Adalet Komisyonları, Suruç katliamının 6. yılında Suruç Aileleri İnisiyatifi'nin Ankara'ya başlattığı sembolik “adalet” yürüyüşüne destek verdiklerini duyurdu. Açıklamada, adalet mücadelesi yürütenler olarak yan yana gelmeye ve haksızlıklara karşı birlikte mücadele çağrısı yapıldı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Özgürlük İçin Hukukçular Derneği'nin (ÖHD) de aralarında bulunduğu Gülistan Doku İçin Adalet Komisyonları, Suruç Aileleri İnisiyatifi'nin 20 Temmuz 2015'te yapılan Suruç katliamının yıl dönümünde Ankara'ya adalet talebiyle düzenleyeceği yürüyüşe ilişkin Yenişehir ilçesindeki Xêzal Park'ta basın açıklaması yaptı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in de katıldığı açıklamada, “Gülistan Doku için adalet, herkes için adalet” yazılı pankartı açıldı; “Suruç için adalet, herkes için adalet”, “Deniz Poyraz için adalet herkes için adalet” ve “Roboskî için adalet, herkes için adalet” yazılı dövizler taşındı.

Basın metnini okuyan Gülistan Doku İçin Adalet Komisyonları üyesi Ayşe Esmer, Suruç katliamının ardından 6 yıldır 33'ler için mücadele yürüttüklerini belirtti. Esmer, kameralarla dolu bir kent olan Dersim'de kaybolan ve bulunmayan Gülistan Doku, uzman çavuş Musa Orhan tarafından uğradığı sistematik tecavüz işkencesi sonrası intihara sürüklenen İpek Er, AKP milletvekil Tolga Ağar'ın tecavüz işkencesi sonrası katlettiği Yeldana Kaharman başta olmak üzere birçok kadın için adalet mücadelesi yürüttüklerini söyledi.

'SESİMİZİ ADALET TALEBİNDE BULUNANLARLA BİRLEŞTİRİYORUZ'
551 gündür kaybedilen Gülistan Doku için sürdürdükleri adalet mücadelesinde büyüttükleri sesi yine Şenyaşar ailesi, Roboskî, Amed, Suruç ve Ankara katliamları için büyüttüklerini ifade eden Esmer, “Biliyoruz ki bu topraklara barış ve özgürlük katliamların, faili meçhullerin, kayıpların aydınlatılması ve sorumlularının yargılanması ile gelecektir. Suruç, Ankara ve Gülistan Doku başta olmak üzere katliamların, kaybedilmelerin aydınlatılması ise mahkeme salonlarında değil, adalet mücadelesinin sokakta büyütülmesi ile gerçekleşecektir. Bu yüzden bugün bizimle olan, farklı kentlerde, sokakta, mahkeme salonlarında, adliye önlerinde adalet mücadelesini büyüten herkesten güç aldığımızı ve onlara güç kattığımızı bilerek yola çıkıyoruz. Tüm bu nedenlerle Gülistan Doku Adalet Komisyonları olarak Ankara'daki adalet buluşmasına doğru yola çıkıyoruz. Sesimizi adalet talebinde bulunan bütün kesimler ile birleştiriyoruz” dedi.

GÜZEL: MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ
HDP Milletvekili Semra Güzel ise, Suruç katliamının yaşanması sonrası ülkede katliamların devam ettiği ifade ederek, tüm katliamlara maruz kalan kesimlerin barış, özgürlük ve demokrasi talepleri olanlar olduğunu belirtti. Katliamlara rağmen barış, demokrasi ve özgürlük mücadelesinden asla vazgeçmediklerini vurgulayan Güzel, “33 düş yolcusunun hayallerini yarım bırakmayacağız. Onları katledenler IŞİD'e kucak açanlar, besleyenler, Kobanê'nin düşmesini isteyenlerdir, yine Kobanê kumpas davasını açanlardır. Katliamlara, adaletsizliklere karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Ne kadar katlederseniz katledin, ne kadar öldürürseniz öldürün, cezaevlerine de atsanız, bizler haklı taleplerimizden vazgeçmeyeceğiz” şeklinde konuştu. 

Açıklama alkışlarla son buldu.