6 Mayıs 2024 Pazartesi

Grup Yorum'dan ölüm orucunun sonlandırılmasına ilişkin açıklama

Grup Yorum, üyeleri İbrahim Gökçek'in ölüm orucu direnişine ara vermesine ilişkin açıklama yaptı.

İbrahim Gökçek'in ölüm orucu direnişini 323. gününde sonlandırmasına ilişkin Grup Yorum yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Bugün sabah saatlerinde üyemiz İbrahim Gökçek ölüm orucu direnişine ara vermiştir. Bu karar İbrahim ve tüm Grup Yorum elemanları ile birlikte alınmıştır" denildi.

Grup Yorum, ölüm orucu direnişine neden ara verdiklerini şu ifadlerle açıkladı:
Faşizmin grubumuzu imha etme saldırısına karşı ölümüne direnme kararı alarak en başta zaferi garantilemiştik.
323 gün süren direnişimiz sadece Türkiye halklarının kalbinde yok edilmek istenen umudu yeşertmekle kalmamış, dünyada da büyük yankı uyandırmıştır. Sanatçılar, yazarlar, milletvekilleri, Alevi kurumları, sol parti ve halkımız Grup Yorum'u sahiplenerek grubumuza karşı yürütülen terörize etme saldırısını boşa çıkartmışlardır.
Adalet ve İçişleri Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde TİHV Başkanı Şebnem Korur Fincancı, aydınlar, CHP-HDP-TİP milletvekilleri Grup Yorum'a kefil olmuşlar konser izni alınana ve tutuklu üyelerimiz serbest bırakılana kadar mücadele edeceklerini beyan etmişlerdir.

Bu sabah avukatlar ile birlikte İstanbul'da üç meydan için valiliğe konser başvurusu yaptıklarını belirten Grup Yorum, 3 Temmuz için İzmir Belediyesi açık hava fuarına konser başvurusu yaptıklarını kaydetti.

Bu gelişmeler üzerine ölüm orucu direnişine ara verme kararı aldıklarını ifade eden Grup Yorum, "Helin'e ve İbrahim'e konser sözümüz var. Bu sözümüzü tutacağız. Tüm tutsak üyelerimizi faşizmin elinden alacağız" dedi.