6 Mayıs 2024 Pazartesi

Grup Yorum Üyesi İbrahim Gökçek ölüm orucunu sonlandırdı

Ölüm orucu direnişindeki Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, eylemini sonlandırdı.

323 gündür ölüm orucu direnişini sürdüren Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'in eylemini sona erdirdiği açıklandı. Gökçek'in ölüm orucunu sürdürdüğü Küçükarmutlu'daki direniş evinin önünde açıklama yapan insan hakları savunucuları, milletvekilleri gelinen noktayı kazanım olarak ifade etti.

Açıklamaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Hüda Kaya, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ali Şeker, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Barış Atay, İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, HDP İstanbul İl Eş Başkanı Elif Bulut, HDP eski Milletvekili Ferhat Encü, sanatçı Pınar Aydınlar ve çok sayıda kişi katıldı.

Burada yapılan açıklamada Gökçek'in eylemini sonlandırdığı açıklandı. Bir konuşma yapan Grup Yorum üyesi, "Direnişi zaferle bitiriyoruz. Biz kazandık. Yaşasın ölüm orucu direnişimiz" dedi.

Grup Yorum'un avukatı da "Taleplerinin takipçisi olmaya devam edeceğiz" dedi.

TİP Milletvekili Barış Atay ise "Talepleri çok basitti. İbrahim'in ortaya koyduğu irade herkes adına konulmuş bir iradeydi. Sonuna kadar takipçisi olacağıma söz veriyorum" diye konuştu.

CHP Milletvekili Ali Şeker "Konser engellemek dünyanın hiç bir yerinde olamaz. İçerde bulunan Grup Yorum üyelerinin adil yargılanması için mücadele vereceğiz. İbrahim yaşasın, türküler yaşasın" ifadelerini kullandı.

Eski Grup Yorum üyesi Hilmi Yarayıcı da, bir konuşma yaparak, "Bu ülkede faşizm var. Eskiden de bugün de baskı vardı.İbrahim'i, türküleri yaşatmak bizim asıl sorumluluğumuz haline geldi" dedi.

Nuriye Gülmen de "Çok mutluyuz. Bu zaferin bir parçası olmaktan onur duyuyoruz. Verdiğimiz sözlerin arkasında olacağız" dedi.

Sanatçı Pınar Aydınlar da son sözü direnenlerin söyleyeceğini söyledi.

Ölüm orucu direnişinin sona erdirilmesine ilişkin Direnişçiler Meclisi'nden Nuriye Gülmen, Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:

 

Grup Yorum, "direnişimiz siyasi zafere ulaşmıştır. Bütün dünya direnişimizi duydu. Konser başvurumuzun olumlu sonuçlanmasını umuyoruz. DKÖ temsilcileri kefil olduklarını açıkladı. Mücadelemiz sürecek."
Dedi. İG direnişe ara veriyor. Ölüm orucu sonlandı. pic.twitter.com/yciiPS8bXv

— Nuriye Gülmen (@NuriyeGulmen) May 5, 2020

 

GÖKÇEK HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ
Eylemin sona erdirilmesinin ardından İbrahim Gökçek, hastaneye götürüldü.

İnsan hakları örgütleri İbrahim Gökçek’i yaşatmak için konser başvurusunda bulunmuştu. Halkın Hukuk Bürosu dün yaptığı açıklamada, Grup Yorum’un cezaevinde olmayan üyeleriyle birlikte bugün İstanbul Valiliğine başvuruda bulunacaklarını açıklamıştı. Açıklamada, "Valiliğe giderek konser başvurusunda bulunacağız. Konser başvurularının derhal kabul edilmesini istiyoruz. Bugün ziyaretimizde gördüğümüz üzere durumu giderek ağırlaşmakta ve hayati riski artmaktadır. Yetkilileri, İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere Cumhurbaşkanlığı ve Valiliği göreve davet ediyoruz. Konser başvuruları kabul edilsin, İbrahim yaşasın" denilmişti.