26 Nisan 2024 Cuma

Grup Yorum üyeleri tahliye edilmedi

Grup Yorum üyeleri Sultan Gökçek ve Bergün Varan'ın yargılandığı davanın duruşmasında tahliye çıkmadı. Bir sonraki duruşma 16 Temmuz'da görülecek.

Grup Yorum üyeleri Sultan Gökçek ve Bergün Varan'ın yargılandığı davanın ikinci duruşması İstanbul Çağlayan Adliyesi 36. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Tahliye kararı vermeyen mahkeme sonraki duruşmayı 16 Temmuz'a erteledi.
 
İstanbul Okmeydanı'nda 29 Kasım'da polis tarafından basılan İdil Kültür Merkezi'nde gözaltına alınıp “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklu yargılanan Grup Yorum üyeleri Sultan Gökçek, Bergün Varan ve tutuksuz yargılanan Tuğçe Tayyar'ın yargılandığı davanın 2'nci duruşması İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde bulunan 36'ci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. 

Duruşmaya tutuklu bulunan Sultan ve Bergün Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı. Avukatları Ayşegül Çağatay, Sinan Zincir, Barzan Demirhan, Mükerrem Karakurt, Ali Şafak da duruşma salonunda hazır bulundu. 
 
Önceki savunmalarını tekrarlayan Sultan, Bergün ve Tuğçe haklarında beraat kararı verilmesini talep etti. Ardından söz alan avukatlar müvekkillerine yönelik suçlamaların asılsız olduğunu dile getirerek müvekkillerinin sanat yaptıkları için tutuklandıklarını belirtti.
 
Mahkeme dosyadaki eksik evrakların giderilmesi, Bergün ve Sultan hakkındaki iddiaların kuvvetli suç şüphesi olduğu gerekçesiyle tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Mahkeme duruşmayı 16 Temmuz tarihine erteledi.