29 Mart 2024 Cuma

Grup Yorum davası: Hukuksuzluklara direniyoruz

Grup Yorum üyelerinin yargılandığı dava başladı. Adliye önünde açıklama yapan Grup Yorum üyeleri, "Yalnız müzisyen olmayı reddediyoruz, hukuksuzluklara direniyoruz" denildi.

Grup Yorum üyeleri Bahar Kurt, Helin Bölek ve İbrahim Gökçek'in de aralarında olduğu 7 kişinin yargılandığı dava İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. 

Duruşma öncesi adliye önünde açıklama yapan Grup Yorum üyeleri ve aileler, "Grup Yorum'a Özgürlük" dedi. Eyleme, yazar Temel Demirer de katıldı.

'HUKUKSUZLUKLARA KARŞI DİRENİYORUZ'
Açıklamada konuşan Grup Yorum üyesi Coşkun Karadağ, dosyadaki delillerin göstermelik olduğunu belirtti, bununla Grup Yorum'un tutsak edilemeyeceğini söyledi. 

Helin Bölek ve İbrahim Gökçek'in hukuksuzluklara karşı ölüm orucu direnişini sürdürdüğünü hatırlatan Karadağ, "Arkadaşlarım hiçbir delil olmadan terör listelerine eklendi. Vur emri ile arandı. Konserlerimiz gerekçesiz yasaklandı. Neredeyse hepimiz tutuklandık ve hakkımızda birden fazla dosya açıldı. Yine de vazgeçmedik. Çünkü bugünün Türkiye'sinde misyonumuzu biliyoruz. Biz yalnız müzik yapmıyoruz. Yalnız müzisyen olmayı reddediyoruz. Kavgadan geri durmuyor ölüm orucuyla direniyoruz. Göstermelik delilerle hukuksuzluklarla arkadaşlarımız tutsak edildi. Tüm bu hukuksuzluklara karşı direniyoruz" diye konuştu.

Grup Yorum üyeleri ve aileler Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde bekleyişlerini sürdürüyor.