12 Mayıs 2024 Pazar

Grevdeki Bakırköy Belediyesi işçilerine polis saldırdı: 1 işçi gözaltına alındı

Grevlerinin 39. gününde Bakırköy Belediyesi işçilerine polis saldırdı, 1 işçi gözaltına alındı. Saldırı sonrası Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda yapılan açıklamada Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu protesto edildi.

Bakırköy Belediyesi işçileri grevlerinin 39. gününde Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nu protesto etti.

Adana, Antep, Mersin, Antakya, Niğde, Konya ve İzmir’de çalışan belediye işçileri, grevdeki işçilere dayanışma ziyaretinde bulundu.

Bakırköy Belediyesi işçilerine polis saldırdı ve 1 işçiyi gözaltına aldı. İşçiler saldırıya rağmen açıklama yaptı. Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda açıklama yapan işçiler konuşmalarında Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu'na tepki gösterdi.

Konuşmada, "Biz sadece emeğimizin karşılığını istiyoruz. Bakırköy halkına en iyi hizmeti vermek istiyoruz. Alın terimizin hakkını istiyoruz. İBB’de toplu sözleşme süreci vardı ama yapılamadı. İmamoğlu 'gerçekleşen 2021 yılının enflasyonu vereceğiz' dedi. Siz de CHP Belediye Başkanısınız" diye belirtildi.

Direnişin süreceğini vurgulayan grevdeki işçiler, "Bizzat senin tehdidine bu işçi boyun eğmeyecek. Bize mesaj atıyorsunuz ben sizi affettim diye. Biz sizi asla affetmiyoruz. Bunun için masaya oturmak zorundasın" diye kaydetti.

Konuşmanın devamında polisin saldırısına ve ses aracının içeri alınmaması tepki gösterildi. Ardından Belediye-İş Sendikası Bölge Temsilcisi Adnan Uyar konuştu.

Eylem "Baskılar bizi yıldıramaz", "Sözleşme hakkımız direnerek alırız", "Direne, direne kazacağız", "Vur vur inlesin, Kerimoğlu dinlesin" sloganları atıldı.