26 Nisan 2024 Cuma

Grev kırıcılığına ve çarpıtmalara karşı Maltepe Belediyesi'nde grev sürüyor

Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 2 No'lu Şube, Maltepe Belediyesi yönetiminin grev kırıcılığı girişimlerine ve çarpıtmalarına karşı belediye önünde basın açıklaması yaptı.

DİSK'e bağlı Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 2 No'lu Şube üyesi Maltepe Belediyesi işçileri, grevlerini sürdürürken belediye önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Grevdeki belediye işçileri adına basın açıklamasını okunan Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 2 No'lu Şube Başkanı Yenigül Özen Dolgun, 1500 işçinin bağlı bulunduğu MATAŞ ve MATEĞ şirketleri ile görüşmelerin 6 aydır sürdüğü ancak belediye yönetiminin uzlaşmaz tutumundan kaynaklı grev kararı alındığı ifade etti.

'BİZE YÜZDE 47 DEĞİL YÜZDE 8 ZAM TEKLİF EDİLDİ'
Dolgun, "23 Şubat Salı günü, grevimizin ilk gününde belediye önünde yaptığımız açıklamada vurguladığımız gibi; Belediye yönetiminin duyurduğu yüzde 47 gibi bir zam biz işçilere teklif edilmemiştir. Belediyenin bize yaptığı son teklif ücretlere yüzde 8 zam ve yemek ile yol ücretlerine 1'er liralık artıştır. Ayrıca, Maltepe Belediyesi işçilerinin çoğunun asgari ücret düzeyinde çalıştığı bir yerde, Belediye yönetimi bu komik teklifini 18 aylık önererek, 18 ay boyunca bizleri bu sefalet ücretine mahkûm etmek istediğini vurgulamıştır" diye belirtti.

BELEDİYE YÖNETİMİ GREV KIRICILIĞI YAPIYOR
Tüm işçilerin katılımı ile gerçekleştirilen grevi kırmaya çalışan belediye yönetiminin çeşitli oyunlara başvurduğuna dikkat çeken Dolgun "Önce grevimiz başlamadan 2 hafta önce Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne 60 işçi alınarak işçiyi işçiye kırdırma politikası ile grevimiz etkisiz hale getirilmek istenmiştir. Greve çıkan işçiler tehditlerle işbaşı yaptırılmak istenmiştir. Bu oyun tutmayınca İBB araçları ve personeli ile zabıta eşliğinde grevimiz yasadışı bir şekilde kırılmak istenmektedir. Sendika olarak haklı ve meşru bir şekilde sürdürdüğümüz grevimizin belediye yönetimi tarafından yasadışı şekilde kırılmaya çalışılmasına doğal olarak izin vermeyeceğimizi belirtmek isteriz. Yasalara aykırı hareket eden uzlaşmaz bir tutum içine giren Maltepe Belediyesi yönetimidir. Maltepe Belediyesi ve İBB yönetimi grevimize yönelik yasadışı girişimlerine derhal son vermelidir. Belediye yönetiminin tüm yasadışı girişimleri tutanak altına alınıp gerekli hukuki süreç işletilmektedir" diye kaydetti.

'DAYANIŞMADAN GÜÇ ALIYORUZ'
Grev noktalarında gerçekleştirilen dayanışma ziyaretleri ve sosyal medyadan güç alındığı söyleyen Dolgun, "Başta Maltepe halkını ve emekten yana tüm dostlarımızı, biz Maltepe işçileri ile dayanışmasını daha da büyütmeye, Maltepe Belediyesi yönetimini de uzlaşmaz tavrını terk ederek, biz işçilerle anlaşmaya çağırıyoruz" diye konuştu.