19 Nisan 2024 Cuma

Greta bir ödülü daha reddetti: İklim için ödül değil somut eylem gerek

İskandinav Konseri Çevre Ödülü'nü reddeden 16 yaşındaki Greta, iklim mücadelesinin bir ödüle değil somut eylemlere ihtiyacı olduğunu vurguladı. 

İsveç Parlamentosu önünde yaptığı tek kişilik eylem bir kitle hareketine dönüşen 16 yaşındaki iklim aktivisti Greta Thunberg, kendisine verilen İskandinav Konseyi Çevre Ödülü'nü reddetti.

The Sunday Morning Herald gazetesinde yer alan habere göre, İsveç'in başkenti Stockholm'deki tören sırasında temsilcileri tarafından okunan mesajla ödülü reddettiğini bildiren Greta, bundan büyük onur duyduğunu fakat iklim mücadelesi için herhangi bir ödüle ihtiyaç olmadığını belirtti.

Greta, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada da, 75 bin dolar değerindeki ödülü, iklim değişikliğiyle mücadele konusunda 'güzel sözler söylemek' yerine 'somut eylemlerin hayata geçirilmesi' gerektiğini ifade ederek reddettiğini belirtti.

Greta Thunberg, "İklim mücadelesinin daha fazla ödüle ihtiyacı yok ödüle ihtiyacı yok. İhtiyacımız olan siyasetçilerin ve iktidardakilerin bilime kulak vermeleri" dedi.