3 Mayıs 2024 Cuma

Greenpeace: Suyuna sahip çık

22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle "Suyuna sahip çık" başlıklı açıklama yapan Greenpeace, koronavirüs salgını nedeniyle hijyen kurallarına uyarken suları da israf etmeme çağrısı yapıldı.

Greenpeace, 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle "Suyuna sahip çık" başlıklı yazılı açıklama yayınladı. Açıklamada, koronavirüs salgını nedeniyle hijyen kurallarına uyarken suları da israf etmeme çağrısı yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Koronavirüs salgını ile suyun insanlık için ne kadar hayati olduğunun bir kez daha farkına vardık. Özellikle Türkiye gibi su kıtlığı çeken ülkelerde her bir damla su çok kıymetli. Ne var ki iklim değişikliği, plastik kirliliği, fosil yakıt bazlı enerji sektörü ile kömür ve petrol üretimi nedeniyle temiz su kaynaklarımız zarar görüyor. 

"İnsanlık için geri dönülmez bir felakete neden olabilecek su krizine karşı çok geç olmadan harekete geçmeli ve gerekli önlemleri almalıyız. Koronavirüs nedeniyle hijyenin hayati önem taşıdığı bu günlerde kendi sağlığımızı korurken, suyu israf etmemeye özen göstermeliyiz."