19 Mayıs 2024 Pazar

Gözde Sivaslıoğlu ilk duruşmada beraat etti

İtirafçı Ender Yalçın'ın sözde beyanları ile tutuklanan ve mahkemede de Yalçın'ın SGDF'yi kriminalize etme çabalarına rağmen Gözde Sivaslıoğlu ilk duruşmada beraat etti. 

İtirafçı Ender Yalçın'ın sözde beyanlarıyla Eylül ayında ESP ve SGDF'ye yönelik operasyonda tutuklanan SGDF üyesi Gözde Sivaslıoğlu, ilk duruşmasında beraat etti. 

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada savunma yapan Sivaslıoğlu; SGDF'nin legal bir dernek ve kendisinin de üyesi olduğunu belirtti. İtirafçı Yalçın'ın da kendisi hakkında SGDF üyesi olduğunu söylediğini belirten Sivaslıoğlu, "2016 yılında Balıkesir'de düzenlenen bir operasyonda Sulh Ceza Hakimliği'nde adli kontrol şartı olmaksızın serbest bırakıldım. Ancak mükerrer bir iddiadan dolayı 7 aydır hapisteyim. SGDF legal bir dernektir ve ben de üyesiyim. Suçlamalar asılsızdır" dedi ve beraatini istedi. 

İtirafçı Ender Yalçın ise Hopa'dan Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. Sivaslıoğlu'nun SGDF toplantılarından tanıdığını söyleyen Yalçın, SGDF'yi kriminalize etmeye çalıştı. Ancak, Yalçın'ın tüm çabaları boşa düştü. 

Mütaalasını veren savcı Gözde Sivaslıoğlu hakkında beraat isterken, mahkeme heyeti de beraat kararını onayladı. 

Sivaslıoğlu'nun avukatı Arda Baydar, "İtirafçı Ender Yalçın duruşma boyunca SGDF'yi krminalize etmeye çalıştı. Örneğin müvekkilimi toplantılardan ve kamplardan tanıdığını söyledi. Söz konusu toplantı ve kamplar da SGDF'nin. ‘Elinde silah var mıydı? İllegal bir eyleme katıldı mı? Kod adı var mı?' sorularımın hepsine ‘hayır' yanıtı verdi. Bahsi geçen toplantı da ODTÜ'de düzenlenen birçok öğrencinin katıldığı SGDF toplantısı. Dolayısıyla tüm çabalarına rağmen itirafçı SGDF'yi kriminalize edemedi" dedi.