17 Mayıs 2024 Cuma

Gözaltındaki devrimciler sistematik işkenceye uğradı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tutulan 17 Partizan okuru ve 18 Gençlik Komiteleri üyesi sistematik işkenceye maruz kaldı. 

Narkotik Şube'de tutulan devrimciler,  adli suçlardan gözaltına alınanlar ile aynı nezarethanede kalmak istemedikleri için tepki gösterdi. Bunun üzerine devrimciler işkenceye uğradı. Sağlık kontrolüne götürülen Partizan okurları hastanede 1 Mayıs'ın ve Taksim'in meşruluğuna dair halka yönelik konuşmalar yaptı, polis işkencesini teşhir etti. Bunu hazmedemeyen polisler gözaltılara hastanede ve otobüste saldırdı. İşkence sonucu parmağı çatlayan ve dirseğine kadar alçıya alınan İbrahim Hakkı Eren'e özellikle alçılı kolu hedef alınarak işkence yapıldı.

TUVALET İHTİYACI İÇİN POŞET VERİLDİ
Yeni Demokrasi'de yer alan habere göre gözaltındaki kadınlar tuvalete götürülmedi. Nezarethane kapıları kilitli olan kadınlar tuvalete gitmek istedi. Polis kadınlara poşet vererek ihtiyaçlarını poşete gidermeleri gerektiğini söyledi.

İLACI VERİLMEDİ
Partizan okuru Özgür Cihan Uçar'ın düzenli kullanması gerektiği ilaç verilmedi. Raporu olmasına rağmen Güvenlik Şube ve Narkotik Şube arasındaki iletişimsizlik nedeniyle ilacı verilmeyen Uçar avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulunacak.

'SİZİNLE KİMSE İLGİLENMİYOR'
35 kişi 3 gündür fiziksel şiddetin yanı sıra psikolojik şiddete de maruz kalıyor. Avukatlar saatlerce şubede bekletilerek müvekkilleriyle görüşmeleri engellenmeye çalışılıyor. Polisler ise "Avukatlarınız gelmedi", "Sizinle kimse ilgilenmiyor" gibi sözlerle gözaltındakileri yıldırmaya çalışıyor.

35 kişinin bugün İstanbul Adliyesinde savcılığa çıkarılması bekleniyor.