29 Mart 2024 Cuma

Gözaltındaki Ayhan Bilgen: Sadece su alacağım

Gözaltında yediği yemekten dolayı zehirlenen Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen, gözaltında bulunduğu süre boyunca sadece su alacağını duyurdu.

HDP'ye yönelik siyasi soykırım saldırısı kapsamında gözaltında tutulan Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen, avukatları aracılığıyla mesaj gönderdi.

Sağlık durumuna ilişkin görevliler ile hastane personelinin üzerine düşeni yaptığını belirtti, "Ama buradaki koşullarda aynı gıdaları almak, tedaviye imkan vermeyecektir. Bu nedenle bundan sonra, gözaltında bulunduğum süreç boyunca sadece su alacağım" dedi.

İktidarın belediyeye yönelik kayyum planına ilişkin şunları belirtti: "Belediyemize kayyım atamayı düşünenler, 150 yıl önce Rus askeri valisinin Kars ile ilgili hatıralarını okusunlar. Vali şehri yönetemeyince Şura kurmak zorunda kalmıştı."

Bu hafta görülecek 3 davasına ilişkin ise "Hâlâ Türkiye’nin Zekeriya Öz’ün pisliğiyle oynamasını isteyenler, bunun herkese bulaşacağını bilmelidir. Bu hafta boyunca yargılandığım tüm dosyaların dinleme ve hazırlıkları Zekeriya Öz ve ekibine aittir" diye belirtti.