26 Nisan 2024 Cuma

Gözaltında hayatını kaybeden Murat Araç'ın davası görüldü

Antalya'da gözaltında hayatını kaybeden Murat Araç'ın yaşamını yitirmesine ilişkin görülen davanın 3. duruşması, aile avukatının mazeret bildirmesi üzerine Mart ayına ertelendi. 

Antalya Gazipaşa'da gözaltına alındıktan sonra götürüldüğü emniyette 14 Aralık 2017'de intihar ettiği ileri sürülen 19 yaşındaki Murat Araç'ın ölümüyle ilgili komiser yardımcısı Y.D. ile polis U.Y. hakkında "görevi kötüye kullanma" suçundan açılan davanın 3. duruşması, Gazipaşa Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 

Antalya Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün 3. katından düşerek yaşamını yitirdiği iddia edilen Murat Araç'ın gözaltında ölümüyle ilgili soruşturma yürüten Gazipaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame 3 yıl sonra tamamlanmıştı.

İddianamede, Araç'ın gözaltı işlemlerini yapan ve ona refakat eden komiser yardımcısı Y.D. ile polis U.Y. hakkında "görevi kötüye kullanma" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Ailenin "işkence" ve "kasten öldürme" suç duyurusu ile ilgili takipsizlik kararı verildiği iddianamede, Araç'ın anne ve babası müşteki olarak yer aldı.

Bugün görülen davanın 3. duruşması aile avukatı Ahmet Özmen'in mazeret bildirmesi üzerine 22 Mart 2022'ye ertelendi.