19 Nisan 2024 Cuma

Gözaltı saldırısı birçok kentte protesto edilecek

ESP, SKM, SGDF, BEKSAV, ajansımız ve Kaldıraç'a yönelik polis baskını ve gözaltı saldırısına ilişkin bugün ve yarın birçok kentte eylemler yapılacak. Ajansımız ETHA muhabiri Pınar Gayıp'ın gözaltına alınması ve editörümüz İsminaz Temel'in evinin basılmasına ilişkin gazeteciler de yarın İstanbul'da açıklama yapacak.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV), ajansımız ETHA ve Kaldıraç'a yönelik gözaltı saldırısı protesto edilecek. Bugün ve yarın birçok kentte eylemler ve basın açıklamaları yapılacak.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi'nin çağrısıyla bu akşam saat 18.00'da İstanbul Kadıköy'de Süreyya Operası önünde eylem yapılacak. Gözaltı saldırısının merkezi olan İzmir'de de saat 16.00'da Alsancak'ta Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde açıklama yapılacak. Ankara'da saat 15.00'da ESP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenlenecek. Rize'nin Fındıklı İlçesinde de Emek ve Demokrasi Güçleri saat 15.00'da ESP İlçe binasında açıklama gerçekleştirilecek. Bugün eylem yapılacak kentlerden biri de Dersim. Dersim'de Emek ve Demokrasi Güçleri saat 14.00'da Sanat Sokağı'nda basın açıklaması yapacak.

15 Ocak günü de Diyarbakır, Adana, Antal va Samsun'da eylemler yapılacak. Diyarbakır'da saat 12.30'da Hazal Park'ta (Prestij Otel Karşısı), Adana'da ise saat 13.00'da Düş Yolcuları Parkı'nda eylem yapılacak. Antalya'da HDP İl Örgütü, saat 14.00'da parti binası önünde, Samsun'da Emek ve Demokrasi Güçler, Süleymaniye Geçidi'nde saat 13.00'da basın açıklaması yapacak.

GAZETECİLERDEN SOSYALİST BASINA YÖNELİK SALDIRIYA TEPKİ
Ajansımıza yönelik gözaltı ve büro baskınına ilişkin de yarın gazeteciler açıklama yapacak. Gazetecilerin açıklaması yarın saat 12.00'da İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi'nde düzenlenecek.