23 Nisan 2024 Salı

Gönüllü ETHA muhabiri Ateş'in evi basıldı

Gönüllü ETHA muhabiri Arda Ateş'in evi polisler tarafından basıldı, tehdit edildi.
Gönüllü ETHA muhabiri Arda Ateş'in evi dün polisler tarafından basıldı.
 
TEM şube ve özel harekat polisleri, dün saat 15.30 civarında Arda Ateş'in evini bastı. Evin bulunduğu sokak tamamen kapatılırken, arama kararını önce göstermeyen polisler, Ateş'ın ısrarı üzerine gösterdi ancak tamamını okumasına dahi fırsat vermedi. Evde MLKP'lilerin bulunduğu iddia edilen kararda, herhangi bir isim ya da gözaltı kararı yer almazken, kararın bir örneği Ateş'e verilmedi. 
 
Polisler evde arama yaparken, hapishaneden gelen mektupları okuyup bazılarını yırttılar. Tutuklu Atılım Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Deniz Bakır ile ETHA muhabiri Ali Sönmez Kayar'dan gelen mektuplar için "Bunlara mı mektup yazıyorsun" diyen polisler, "Yazma bunlara yazma" dedi.   
 
Arda Ateş'in evde bulunan arkadaşına "Kimlerle arkadaşlık ettiğine dikkat et. Bu insanların kimler olduğunu biliyor musun" diyen polisler, Ateş'i de "Şansını fazla zorlama, bir tane fotoğrafla gözaltına alırız" diye tehdit etti. 
 
Arda Ateş'in "Kimi arıyorsunuz?" sorusuna "Sen söyle istersen kimi aradığımızı" diye yanıt veren polisler, "İkinciye tekrar geleceğiz ve ikinci gelişimiz böyle olmayacak" diyerek evden ayrıldı. 
 
Öte yandan, polisler sokaktan pencerede bulunan Ateş'e doğru bağırıp, "Şansını fazla zorluyorsun" diyerek mahalle halkına karşı hedef gösterdi.