4 Mayıs 2024 Cumartesi

Gökkan'a verilen cezaya tepki: Mesajı aldık mücadeleyi büyüteceğiz

TJA, HDK ve HDP İzmir Kadın Meclisleri, Ayşe Gökkan'a verilen cezayı protesto ederek, "Mesajı aldık, mücadeleyi büyüteceğiz" dedi.

Özgür Kadın Hareketi (TJA), Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve İzmir Kadın Meclisleri, TJA Sözcüsü Ayşe Gökkan'a verilen 30 yıllık hapis cezasını protesto etti. HDP İzmir İl Örgütü önünde yapılan açıklamada, "Kadın mücadelesi yargılanamaz", "Jin, jiyan, azadi" yazılı pankartlar açıldı.

HDK Kadın Meclisi üyesi Nevroz Çelik, kadın mücadelesi yürüten kadınların engellenmesinin tek sebebinin haklı ve meşru mücadele geleneği olduğunu belirterek, "Kürt kadın hareketinin sokaklarda, evlerde, işyerlerinde kısacası yaşamın her alanında barışı ve özgürlüğü yaşatan kadın rengiyle can bulduğunu bilmekteyiz. Bundan dolayıdır ki erkek devlet, saraylarda saltanat sürenler en çok kadının sesinden, renginden varlığından korkmaktadır. Bu korkuyla yıllarca akıl almaz yöntemlerle kadın mücadelesini geriletmek için hız kesmeden ellerinden geleni yaptılar" dedi.

'AYSEL TUĞLUK SERBEST BIRAKILSIN'
Çelik, devletin taciz, tecavüz ve katliam failleri ile Musa Orhan gibi erkekleri koruması altına alıp serbest bıraktığını belirterek, buna karşı çıkan kadınların tutuklandığını anımsattı. Çelik, keyfi ve siyasi tutuklamalardan birinin de, demokratik siyasetin ve kadın mücadelesinin emektarlarından olan Aysel Tuğluk olduğunu söyledi. Çelik, "5 yıla yakın süredir tutsak olan ve uzman doktorların 'tek başına cezaevinde kalamaz' raporuna rağmen cezaevinde tutulan Aysel Tuğluk şahsında tüm hasta tutsakların, gerekli olan tedavilerinin tamamının ivedilikle sağlanması ve eşzamanlı olarak derhal tahliye edilmeleri gerektiğini buradan bir kez daha hatırlatıyoruz" diye konuştu.

'MESAJI ALDIK MÜCADELEYİ BÜYÜTECEĞİZ'
Gökkan'a verilen cezanın hukuki olmadığını vurgulayan Çelik, erkek devletin susturamadığı ve bastıramadığı kadınlardan intikam almak istediğini belirtti. Erkek devletin örgütlü kadınlara mesajını gördüklerini kaydeden Çelik, mücadeleyi büyüteceklerini söyledi.

'KARAR YOK HÜKMÜNDE'
Çelik, baskı ve tutuklamalara karşı örgütlü ve demokratik zeminde mücadeleyi büyüteceklerini yineleyerek, "Bugün meşru ve haklı mücadelemizi yargılamak isteyen mahkemeler yarın kendi hukuksuz yargılamalarıyla yüz yüze kalacaklardır. Bizler biliyoruz ki tarihin çöp sepetine girecek olan sizler, özgür olan bizler olacağız! Mücadeleden, direnmekten asla vazgeçmeyecek olan biz kadınlar, Ayşe Gökkan'a verilen hapis cezasını yok hükmünde sayıyor, yol arkadaşımızın direnişini her mekanda büyüteceğimize söz veriyoruz" dedi.

Açıklama sloganlarla son buldu.