23 Nisan 2024 Salı

Gökhan Yıldırım'ın tutukluluğuna itiraz kabul edildi

HHB'nin ölüm orucu direnişçisi Gökhan Yıldırım hakkında "infaz erteleme kararının kaldırılması" kararına karşı infaz hakimliğine yaptığı itiraz kabul edildi. Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığının kararının kaldırılmasına karar verildi, dosya gereğinin yapılması için tekrar savcılığa gönderildi. HHB, Gökhan Yıldırım'ın derhal tahliyesini istedi.

Ölüm orucu direnişçisi Gökhan Yıldırım hakkında verilen "infaz erteleme kararının kaldırılması" talebi infaz hakimliğince kabul edildi. Adil yargılanma talebiyle 256 gün ölüm orucunu sürdüren, 5 Eylül'de 6 ay infaz erteleme kararıyla tahliye edilen Yıldırım, 23 Kasım'da yeniden tutuklanmıştı.

Halkın Hukuk Bürosu (HHB) Yıldırım hakkında 22 Kasım 2023'te tarihinde Tekirdağ Başsavcılığı tarafından verilen "infaz erteleme kararının kaldırılması" kararına karşı infaz hakimliğine 23 Kasım 2022 tarihinde itiraz etti. Söz konusu itiraz hakkında infaz hakimliği 28 Kasım tarihinde karar vermiş ve itirazın kabulü ile Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığının kararının kaldırılmasına karar vermiştir. Dosya gereğinin yapılması için tekrar savcılığa gönderilmiştir.

Tekirdağ İnfaz Hakimliği verdiği kararında;
🔹Gökhan Yıldırım hakkında hazırlanan Tekirdağ Siyasi Şube Polislerinin raporlarında geçen "sosyal medya, Twitter vs paylaşımlarının Gökhan Yıldırım ölüm orucu yaparken de yapıldığı ve o zaman bu paylaşımların toplum güvenliği bakımından bir tehdit olarak değerlendirilmediği"
🔹Gökhan Yıldırım'ın yurtdışına kaçacağı iddiasına ilişkin dosyada somut bir delil olmadığı;
🔹Gökhan Yıldırım hakkında verilen infazın ertelenmesi kararının ancak yeni bir ATK raporu ile kaldırılabileceği belirtildi.

HHB, "İnfaz hakimliği yukarıda belirtilen gerekçelerle itiraz gerekçelerimizi yerinde bulmuştur. Şimdi ise dosya  savcılık itirazı ile Tekirdağ Ağır Ceza Mahkemesinin önündedir. Tekirdağ Ağır Ceza Mahkemesi; hapishanede kalması hayati risk oluşturan Gökhan Yıldırım hakkında ivedi bir şekilde savcılık itirazının reddetmelidir. Müvekkilimizin tahliye olmasının önünde şu an hukuki olarak bir engel bulunmamaktadır. Ancak şu ana kadar tahliye işlemlerine başlanmamıştır. Gökhan Yıldırım Tekirdağ İnfaz Hakimliği kararı uyarınca derhal tahliye edilmelidir" ifadelerini kullandı.