19 Nisan 2024 Cuma

GÖÇİZDER'in ilk duruşması 13 Aralık'ta görülecek

GÖÇİZDER'in 13 Aralık'ta görülecek duruşmasına ve dayanışma çağrısı yapıldı.

İstanbul'da dernek faaliyetleri gerekçesiyle 11 Haziran'da tutuklanan Göç İzleme Derneği'nin (GÖÇİZDER) eşbaşkanlarının da arlarında bulunduğu 16 üye ve yönetici için 11 Haziran'da başlatılan nöbet eylemi devam ediyor. Her hafta Şirinevler'deki dernek binasında gerçekleşen eyleme, bu hafta Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) İstanbul Şubesi destek verdi. Eyleme ÖHD İstanbul Şube Eşbaşkanı Gürkan İstekli'nin yanısıra birçok avukat katıldı. Eylemin yapıldığı salonda tutuklanan GÖÇİZDER üye ve yöneticilerinin fotoğraflarının olduğu ve "Hak savunucularına özgürlük" yazılı pankart asıldı.

Dayanışma eyleminde konuşan İstekli, GÖÇİZDER davasında yargılanan 17 kişiyi hatırlatarak, yargılananlar arasında kendi üyelerinden avukat Pınar Konak'ın da olduğunu söyledi. GÖÇİZDER'in hedef haline gelmesindeki nedenin Türkiye'nin mülteci ve göç politikalarından dolayı olduğunu aktardı. İstekli, bu konuya ilişkin, "Zira sayısı milyonları aşan göçmenin Türkiye'de bulunduğuna dair veriler ve yaşadıkları onlarca sorun söz konusuyken, böylesi bir derneğin hedef haline gelmiş olması manidar" dedi.

İstekli, GÖÇİZDER'e sahip çıkılması ve çalışmalarının devam ettirilmesi gerektiğini vurguladı.

Açılan davanın ilk duruşmasının 13 Aralık'ta görüleceğini aktaran İstekli, "Orada da dosyanın takibini ısrarlı bir şekilde sürdüreceğiz. Hukuksuz tutuklamalarından bir an önce son bulması noktasında elimizden gelen tüm çabayı sergileyeceğiz" diye konuştu.