23 Nisan 2024 Salı

Go-kart pisti imar planının iptali için dava açıldı

Güzelbahçe Kültür, Çevre ve Güzelleştirme Derneği avukatı Berna Babaoğlu, zeytin alanı olan araziye motor sporları pisti yapılması için imar planlarına dava açarak iptal edilmesini talep ettiklerini söyledi.

İzmir'de Güzelbahçe ilçesine bağlı Yelki Mahallesi'nde zeytin alanı olan araziye motor sporları pisti yapılmak istenmesine karşı başlatılan hukuki süreç ve bölge halkının nöbet eylemi devam ediyor.

Davaya ilişkin bilirkişi raporunda pistin yapılması ile tarımsal alan bütünlüğünün bozulacağı ve kamu yararına uygun olmadığı belirtilmişti. Ancak firmaya ait iş makineleri sabah saatlerinde jandarmaların korumasında alana girdi.

Projeye karşı dava açan Güzelbahçe Kültür, Çevre ve Güzelleştirme Derneği (GÜLDER) avukatı Berna Babaoğlu, zeytin alanı olan araziye motor sporları pisti yapılması için imar planlarına dava açarak iptal edilmesini talep ettiklerini söyledi. Dava kapsamında geçtiğimiz Haziran ayında söz konusu arazide keşif yapıldığını aktaran Babaoğlu, "Keşifte inceleme yapan uzmanların hazırladığı raporda tarım alanında böyle bir imarın yapılamayacağı belirtildi. Bu bilirkişi raporlarının doğrultusunda mahkemenin imar planını iptal edeceğini düşünüyoruz. Fakat girişimci firma dava sürecinin kendi aleyhinde ilerlediğini gördüğünden aceleci davranarak inşaatını yapmak istiyor. Çeşitli yerlerden izin alarak asfalt dökmeye çalışıyor alana. Yelki’de şu an jandarma yolları kapatmış, ciddi bir seyahat kısıtlaması var. Geçişlere izin vermiyorlar, alanda sadece belediye başkanı var. Bu alana bilimsel raporlarımızla kanıtlandığı üzere go-kart yapılmasını düzenleyen imar planlarını iptal edeceğini umuyoruz" dedi.

BELEDİYEDEN ALINAN RUHSAT YOK
Konuyla ilgili açıklama yapan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ise belediyeden alınmış bir inşaat ruhsatının olmadığını vurgulayarak, işlemin hukuksuz olduğunu dile getirdi.