8 Mayıs 2024 Çarşamba

Giresun'da Deniz Poyraz'ın katledilmesi kınandı

Giresun Emek ve Demokrasi Platformu ile HDP Giresun İl Temsilciliği ayrı ayrı basın toplantısı düzenleyerek HDP İzmir il binasına yapılan faşist saldırıda Deniz Poyraz'ın katledilmesini kınadı.

Giresun Emek ve Demokrasi Platformu, HDP İzmir il binasına yapılan faşist saldırıda Deniz Poyraz'ın katledilmesini KESK binasında yaptığı açıklamayla kınadı.

Açıklamaya Eğitim-Sen, Sol Parti, HDP, HDK ve Tüm Emekli-Sen katıldı. Basın açıklamasını Emek ve Demokrasi Platformu adına Eğitim-Sen Giresun Şube Başkanı Ergün Önal okudu.

Önal, "Saldırganın kimliği ve saldırının biçimi, bu ülke tarihini bilenler açısından hiç de şaşırtıcı değildir. Tarihimizde hemen her kontrgerilla saldırısında gördüğümüz politik simgeler, uluslararası bağlantılar, kolluk güçlerinin 'ihmalleri', 'kimseyle bağlantısı olmayan münferit bir meczup' olarak ilan edilen failler ve bir süre sonra saldırıya uğrayanları suçlama taktikleri bu saldırıda da aynen kendini göstermiştir" dedi.

Saldırının kapısında her an polis bekleyen, "etrafında kuş uçurtulmayan" bir binada gerçekleştirildiğine dikkat çeken Önal, "Bu saldırgan Suriye'de cihatçı çetelerin ve kontrgerillanın 'operasyon' ve 'egemenlik' bölgelerinde 'görev' almıştır" diye kaydetti.

Önel, "Bu karanlık tablodan sorumlu olanlar, bu cinayeti soruşturamaz, bu çürümüşlüğün hesabını soramaz. Bizler emek ve meslek örgütü olarak, yarın çok geç olmadan tüm emek, barış ve demokrasi güçlerini, tüm kişileri ve kurumları dayanışma içinde olmaya ve omuz omuza mücadeleye çağırıyoruz" diye belirtti.

HDP Giresun İl Temsilciliği İzmir'deki katliam saldırısına ilişkin basın toplantısı düzenledi, "AKP-MHP faşist iktidarı ülkeyi yönetemez olduğundan, gelişen halk muhalefetini bastırmak için emrindeki çeteleri Türkiye muhalefetinin en güçlü yanı olan, halklarımızla bütünleşen, demokrasiyi yerellerden başlatarak ülkemizin dört bir tarafında içselleştirmek isteyen partimiz HDP'ye ve onun şahsında halklarımıza gözdağı, baskı, zul vermek istemektedir" denildi.

Kobanê davasının hatırlatıldığı açıklamada, HDP eş genel başkanlarının rehin tutulduğu kaydedildi. HDP yöneticilerinin mahkeme salonlarında faşizmi yargıladığı belirtilen açıklamada, "Halkların iradesi olan HDP'yi meclis dışına itmek isteyen faşist iktidar bir yandan da gelişen, büyüyen halk muhalefetine karşı silahlı militarist, ırkçı saldırganlarla partimize saldırmaya başlamaktadır" diye kaydedildi.

Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun HDP'ye yönelik tehditleri hatırlatılan açıklamada şunlar belirtildi: "Partimize yapılan bu çirkin, faşist saldırıyı kınıyor, Deniz yoldaşımızı saygı ile anıyoruz. Ruhu şad olsun! Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine baş sağlığı diliyoruz."