25 Nisan 2024 Perşembe

'Gezi'de kaybettiklerimizin hesabını 24 Haziran'da soracağız'

Gezi Direnişinin 5. yıl dönümü dolayısıyla İzmir'de yüzlerce kişi eylem yaptı. Eylemde konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Gezi'de hayatını kaybedenlerin hesabını 24 Haziran'da soracaklarını söyledi.
Gezi direnişinin 5. yıl dönümü dolayısıyla İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri'nin çağrısı ile Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde yüzlerce kişi bir araya geldi.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili adaylarının da destek verdiği eylemde "Karanlık gidecek Gezi kalacak" pankartının yanı sıra yaşamını yitirenlerin fotoğrafları ile dövizler taşındı.
 
Eylemde koınuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, "Muktedirler gördüler ki biz bir araya geldiğimizde karanlık iktidarları sarsılıyor. Bu korku yüzünden hala Gezi’yi dillerinden düşürmüyorlar" dedi. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaşananları sıralayan Sarı, "Hukuksuzluk ve keyfiliğin sıradanlaştığı bir ülkede yaşıyoruz. AKP ve MHP iktidar ortakları olarak parlamentoyu işlevsizleştirdi. Anayasayı askıya aldı. Hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti ilkelerini yerle bir etti. Masumiyet karinesini yok saydı" dedi.
 
Muktedirlerin iktidarlarının bekası için Gezi'de yarattıkları hukuk tanımaz davranışlarını hayatın her yanına taşımaya çalıştığını belirten Sarı, Gezi direnişinin Haziran ayı boyunca sürdüğünü hatırlattı. Sarı "Yine bir Haziran günü olan 24 Haziran'da kaybettiklerimizin hesabını soracağız. Yaşadıklarımızın hesabını soracağız. 24 Haziran'da AKP'nin tüm suçlarının hesabını soracağız" diye belirtti.