2 Mayıs 2024 Perşembe

Gezi direnişinin 8. yılında Mersin'de basın açıklaması yapıldı

Gezi direnişinin 8. yıl dönümünde bir araya gelen Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, "Karanlık gider, Gezi kalır" dedi.

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, Gezi direnişinin 8. yıl dönümü nedeniyle Özgecan Barış Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

"Gezi direnişi onurumuzdur yargılanamaz" pankartının açıldığı eylemde "Gezide direnen gençlere bin selam" ve "Karanlık gider gezi kalır" sloganları atıldı. Gezi direnişinde yaşamını yitirenlerin isimleri okunurken, kitle de hep birlikte "yaşıyor" diye karşılık verdi.

Basın açıklamasını okuyan Genel-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, "Bu onurlu direniş ve evrensel dayanışma karşısında çaresizlerin ve korkakların günden güne daha da kirlenen politikalarına, günden güne tırmandırılan şiddetine, adaletsizliğine karşı;  bıkmadan usanmadan meydanlarımıza yaşam alanlarımıza sahip çıkacağımızı tekrar ettik" dedi. Gezi direnişinin iktidarın unutamadığı bir kabus olduğunu vurgulayan Göksoy, süren bu kabustan kaynaklı da Saray rejimini iktidarını güçlendirme adına faşizmi kurumsallaştırdığını belirtti.

Gezi direnişinin topluma enerji yaydığının altını çizen Göksoy, "Tüm dünyaya örnek olan bu barışçı ve yaratıcı direniş öylesine akıl almaz ve amansız şiddetle bastırılmaya çalışıldı ki; 36 canımız gözlerini yitirdi, binlercesi yaralandı, onlarca canımızı sonsuzluğa uğurladık. Ancak, yeterli araştırma ve soruşturma yapılmayarak katillerin yargılanması engellendi. Katiller cezasız kaldı" diyerek, tepkisini dile getirdi. Gezi direnişini büyüteceklerini söyleyen Göksoy, "Güneş yüzlü çocukların son nefesiyle yıkanmış, insan selinden kalan kumdur gezi… Çünkü biliyoruz ve eminiz ki… Karanlık gider, gezi kalır" dedi.