18 Mayıs 2024 Cumartesi

Getir'den işten çıkarmalara ilişkin açıklama

Getir, kuryelerin işten çıkarılmasına ilişkin açıklama yaparak, nedenin "pandemi nedeniyle azalma" değil, kuryelerin bazı kurallara uymaması olduğunu idda etti.

Online market alışverişi uygulaması Getir, kuryelerin "hız limitini aştığı, trafik kurallarına uymadığı" gibi iddialarla işten atılmalarına ilişkin açıklama yaptı. 

"Kurulduğumuz ilk günden bu yana, bayilerimizde çalışan kuryelerin trafik kurallarına uyarak işlerini yapmaları önceliğimizdir. Özellikle kırmızı ışıkta geçmek, ters yönden gitmek, kaldırımda motosiklet kullanmak ve aşırı hız yapmak gibi ihlaller, hem kuryelerin hem de halkın can güvenliğini riske atmaktadır. Bu yüzden şirketimiz, sahada bu kuralların tavizsiz olarak uygulanmasını beklemektedir" denilen açıklamada, bu bildirimlerin kuryelere önceden yapıldığı kaydedildi. 

Açıklamada, "Maalesef az sayıda kuryenin tüm bu bildirimlere rağmen kuralları ihlal ettiği için iş akitleri sonlandırılmıştır"  denildi.

Getir, "normalleşme sürecinde işlerin azalması nedeniyle" işten çıkarmaların yaşandığı yönündeki haberlerin doğru olmadığını savunarak, sadece Haziran ayında 38 yeni dağıtım noktası açtığını, bir çok bayide yeni işe alımların yapıldığını kaydetti.