3 Mayıs 2024 Cuma

Getir işçileri 50 kuruşluk zamma karşı kontakt kapattı

Getir işçileri patronun bir ay bekletip kendilerine reva gördüğü 50 kuruş ile bir liralık zamma kontakt kapatarak yanıt verdi. 

Getir şirketi, bünyesinde çalışan işçileri "zam yapılacak" bilgisiyle bir ay bekletti. Bir ay sonrasında ise işçilerle dalga geçercesine 50 kuruş ve bir lira arasında zam yaptı. Zammı kabul etmeyen Getir işçileri Ankara ve İstanbul'da kontakt kapattı. 

ANKARA
Ankara Çayyolu Getir deposu kuryeleri, saatlik ücretlerine 1 TL'lik zam yapılması sonrası bugün kontak kapattı. İşlerine son verilmek için depoya çağrılan kuryeler, işten atmalara karşı bölgedeki diğer depoları gezdiler, konvoy oluşturup durumu protesto etti.

Getir'in yedinci yıl reklamlarına büyük miktarda bütçe ayrıldığını belirten işçiler, kuryelere 1 TL ve 50 kuruş arası zamlar yapıldığını aktardı. Yetersiz zamlara sesiz kalmayacaklarını söyleyen işçiler, herkesi destek vermeye çağırdı. Ankara'da Getir kuryelerinin yetersiz zamma karşı başlattığı proesto Çayyolu Arcadium AVM önünde devam ediyor. 

Yol kenarında toplanan işçiler, işten atma tehditlerine "Direne direne kazanacağız" sloganıyla devam etti.

İSTANBUL
İstanbul'da ise sosyal medyada yaptıkları paylaşımla eylem yaptıklarını duyurdu. İşçiler, "Bu zamanda 50 kuruşa sakız bile alınmazken, Getir bize 50 kuruşluk zam yapıyor. Bu zammı kabul etmiyoruz. En az yüzde 35+4 zam istiyoruz" dedi.

İşçiler, "Bir ay bekletildikten sonra beklentilerimizin çok altında bir zam yapıldı. Bu firavun düzenine bir son verilsin. Biz hakkımızı istiyoruz, paylaşarak bize destek olun" çağrısı yaptı.