18 Mayıs 2024 Cumartesi

Gergerlioğlu'nun vekilliği bugün iade edilecek

Sarayın talimatıyla vekilliği düşürülerek tutuklanan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla tahliye edildikten sonra vekilliği iade edilecek.

Sarayın talimatıyla vekilliği düşürülen HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ile ilgili karar bugün Meclis gündemine geliyor.

Gergerlioğlu ile ilgili Anayasa Mahkemesi'nin 'ihlal kararı' bugün saat 14.30'da Meclis Genel Kurulu'nda okunarak, vekilliği iade edilecek.

Gergerlioğlu'nun vekilliği, Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi tarafından "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla verilen 2 yıl 6 ay hapis cezası gerekçe gösterilerek düşürülmüştü. Yasalara aykırı bir şekilde vekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu, 2 Nisan günü işkence yapılarak gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.

HDP'li vekil Gergerlioğlu'nun başvurusunu değerlendiren Anayasa Mahkemesi, 1 Temmuz günü "seçilme ve siyaset yapma hakkının ihlali" yönünde karar vermiş, karardan 5 gün sonra HDP'li vekil tahliye edilmişti. Gergerlioğlu kararı, 14 Temmuz'da yerel mahkeme tarafından Meclis'e gönderildi.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ile ilgili AYM kararı bugün saat 14.30'da Meclis Genel Kurulu'nda okunarak vekilliği iade edilecek.