2 Mayıs 2024 Perşembe

Gergerlioğlu Kandıra yolunda açıklama yaptı

Sürekli kazaların yaşandığı ve halkın "Ölüm Yolu" diye adlandırdığı Kandıra yolunda açıklama yapan HDP Milletvekili Gergeriloğlu, Valiliğe ve Karayolları Genel Müdürlüğü'ne seslendi ve çalışmaların bir an evvel bitirilmesi gerektiğini vurguladı. 

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kocaeli Kandıra yolunda HDP Kocaeli il yönetimi ile incelemelerinin ardından açıklama yaptı. 

"Kandıra yolunu maalesef herkes 'Ölüm Yolu' olarak biliyor" diyen Gergerlioğlu, açıklamadan az evvel bir trafik kazasının yaşandığını belirtti. Gergerlioğlu, "Burası çift yönlü bir yoldu, burada aşağı inişte sert bir virajda giriliyordu ve orada da çok kazalar yaşanıyordu. Bu yol çalışmalarında ki sıkıntıyı gidermek için biz uzun süredir soru önergeleri verdik Meclis'te bu yolun düzeltilmesi gerektiğini söyledik. Yıllardır bu konuda bir çalışma yapılmadı. En sonunda bir çalışmaya başlandı ama çalışma aylardır bitirilemedi gördüğünüz gibi bu yol iptal edildi, şuradan bir yan yol oluşturuldu, arabalar buradan gidiş geliş yapıyorlar ve halen sıkıntı bitmiş değil değerli arkadaşlar buradaki sıkıntı bitmiş değil" dedi.

Kocaeli Valiliği'ne ve Karayolları Genel Müdürlüğü'ne seslenen Gergelioğlu, "Bu yol çalışmaları bir an evvel bitirilmesi lazım vatandaşların can güvenliği ile yaşam hakkını korumakla görevli olan yetkililer böyle bir laçkalığa geçit vermişler, işler yapılmıyor, yol yapım çalışmaları bitmiyor" ifadelerini kullandı. 

6-7 aydır yol çalışmalarının neden bitirilmediğini soran Gergerlioğlu, 
şöyle devam etti: "Kocaeli Milletvekili olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sahada vatandaşlarımızın uğradığı haksızlıklara yerinde yapılması gerekenleri ortaya çıkarmaya çalışacağız."