26 Nisan 2024 Cuma

Gergerlioğlu: HDP seçimlerde başarısız kılınmaya çalışılıyor

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, HDP il ve ilçe yöneticilerinin gözaltına alıması ve Leyla Güven'in sağlık durumuna yönelik mecliste basın toplantısı düzenledi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, çeşitli bahanelerde il ve ilçe yöneticilerinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.
 
Gergerlioğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in açlık grevinde olduğunu ve sağlık durumunun kötüye gittiğini ifade etti.
 
Güven'in dün akşam hastaneye kaldırıldığını ve taleplerinin karşılanmaması üzerine tedaviyi reddettiğini belirten Gergerlioğlu, "Leyla Güven her an ölebilir. Açıkçası hiç söylemek istemediğimizi bir kelime bu ancak bu bir gerçek" diye konuştu.
 
HDP'ye yönelik baskıların devam ettiğini, birçok merkezde polis baskınlarının ve gözaltıların yapıldığının altını çizen Gergerlioğlu, "1,5 ay sonra seçim var. Birtakım bahanelerle il ve ilçe yöneticilerimiz gözaltına alınarak etkisiz hale getirilmeye ve HDP, seçimlerde başarısız kılınmaya çalışılıyor" diye ifade etti.
 
'Mağdurlar İçin Adalet Topluluğu'nun OHAL'in ikinci yılında toplumsal maliyetleri ölçmeye yönelik 993 sayfalık bir araştırma rapor hazırladığını ifade eden Gergerlioğlu, raporda yer alan tespitleri anlattı.
 
OHAL döneminde çıkarılan KHK'lar ile yüz binlerce kişinin kamudan ihraç edildiğini de belirten Gergerlioğlu, "Rapora baktığımız zaman insanlarımızın son derece büyük mağduriyetler yaşadığını görüyoruz" dedi.